Laura van Dolron schrijft live en last-minute haar Soeterbeeck Preeck


Gij zult zoeken

NIJMEGEN, 20130131 -- Gij zult zoeken stelt Laura van Dolron, en ze voegt de daad bij het woord. Op zondag 10 februari 2013 zit ze vanaf 9.30 uur in de Mariënburgkapel, zoekend naar leegte en ‘het hogere woord’. Help haar door op te schrijven wat er volgens jou dringend gezocht of gevonden moet worden. De leukste schrijfsels verwerkt ze in haar preeck. Zo schrijft ze, samen met jou, live en lastminute haar Soeterbeeck Preeck. De Soeterbeeck Preeck vindt plaats op zondag 10 februari 2013 van 11.00 - 12.00 uur in de Mariënburgkapel, Mariënburg 26, Nijmegen.

Laura van Dolron is de eerste Nederlandse stand-up filosofe. In 2012 won ze de Guido de Moor-prijs voor jonge acteurs. Volgens de jury gaat ze ‘met haar voorstellingen op zoek naar zichzelf, op zoek naar wat ons maakt tot wie we zijn. Daarbij schuwt ze allerminst om veel van zichzelf bloot te geven en ons als publiek mee te nemen op die reis. Al jaren weet ze de – vaak trouwe – bezoekers aan haar voorstellingen te ontroeren en ze in vervoering te brengen.’ Dit zal ze ook doen tijdens de Soeterbeeck Preeck.

Livemuziek, een intellectuele biecht, koffie en cake maken deze seculiere preek compleet.

Laura van Dolron is artist in residence bij het Nationale Toneel en maakte onder meer de voorstelling Sartre zegt Sorry (van januari tot april 2013 terug in theaters).

Deelname € 9,50 | medewerkers en alumni RU € 7,0- | studenten gratis

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/lauravandolron

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het maakt deel u van het meerjarenproject Wat is ons heilig? Een project in samenwerking met Trouw, Ikon en W!J dat in literatuur, film, tweespraken, lezingen , preecken en meer, verkent wat ons heilig is.


Deel: ' Laura van Dolron schrijft live en last-minute haar Soeterbeeck Preeck '
Lees ook