FNV BONDGENOTEN

Laurus betaalt loonaanpassing 2002

De vakorganisaties FNV Bondgenoten, Dienstenbond CNV, De Unie en de RMU hebben op 3 juli overeenstemming bereikt over loonaanpassing voor 2002 voor de medewerkers van Laurus die vallen onder de branche cao voor de supermarkten. Tijdens een open en constructief overleg had Laurus NV aangegeven de loonaanpassingen liever op een later moment te willen betalen omdat er te weinig financiele ruimte is. Tijdens het overleg zijn de vakorganisaties met een verklaring gekomen met de volgende tekst:

Verklaring:
'Bonden blijven bereid om over de eventuele loonaanpassing te praten. De 1,75% loonsverhoging dient in periode 8 gewoon betaald te worden. Het volgende loonmoment is januari 2003, we willen dan, in combinatie met de middel lange termijn planning van Casino en het tot dan toe behaalde resultaat van Laurus NV, praten over voorstellen van Laurus om CAO verplichtingen in het kader van de loonaanpassing VGL, uit te stellen. Bonden erkennen dat Laurus NV nog niet uit de problemen is (vertaling van dit gevoel is een zeer hoog ziekteverzuim en dat baart ons als bonden zorgen). Het resultaat dat uit de bespreking voor de loonronde van januari 2003 komt, zullen bonden aan hun achterban gaan voorleggen'.

Woordvoerder namens alle bonden (FNV bestuurder Ron Peters); 'als iemand binnen de supermarktbranche een gewone loonsverhoging verdient, dan zijn het wel de medewerkers van Laurus in de winkels en de distributiecentra, die hebben de afgelopen periode hard gewerkt om het bedrijf op koers te houden'. De vakorganisaties zijn gelukkig met deze uitkomst.
Dat Laurus gekozen heeft voor rust in de organisatie is een wijs en verstandig besluit.
Ron Peters; 'In die rust kunnen de plannen voor herstel verder concreet worden gemaakt, de vakorganisaties zullen daar een actieve bijdrage aan gaan leveren'.

Meer informatie:
FNV Bondgenoten,Ron Peters 06-22427527
Dienstenbond CNV, Gert Jan Seffinga 06-13208397 De Unie, Tjue Litjens, 06-52522006
RMU, Chris Baggerman, 06-54376858


04 jul 02 12:06

Zoekwoorden:

Deel: ' Laurus betaalt loonaanpassing 2002 '
Lees ook