Ingezonden persbericht


Lawson sluit overeenkomst met jumbo supermarkten

Amsterdam, 24 februari 2003 - Lawson Software (Nasdaq: LWSN), kondigde vandaag aan dat de Nederlandse retailer Jumbo Supermarkten een contract heeft getekend voor Lawson's Efficient Assortment module. Dit contract helpt Jumbo Supermarkten bij het verder verbeteren van haar bedrijfsvoering in Nederland. Jumbo Supermarkten, bekend om haar strategie van lage prijzen in combinatie met een toonaangevend service niveau en een uitgebreid productaanbod, zal Lawson's Efficient Assortment gebruiken om haar management van het assortiment verder te optimaliseren. De Lawson module helpt Jumbo Supermarkten productaanbiedingen op maat aan te bieden en af te stemmen op de behoefte van de klant. Hierdoor wordt de algehele ervaring van de klant te verbeterd.

De Lawson Efficient Assortment module is een uitbreiding op de huidige investering van Jumbo Supermarkten in Lawson's retail producten. Voor de ondersteuning en het onderhoud van alle Lawson retail modules die momenteel bij Jumbo Supermarkten in gebruik zijn, hebben beide partijen een aparte overeenkomst gesloten. Jumbo Supermarkten gebruikt momenteel Lawson producten voor de ondersteuning van haar supply chain en category management processen. Hiervoor gebruikt Jumbo Supermarkten Lawson's Library, Replenishment, Order Management, Distribution, Strategic Pricing, Efficient Assortment, Category Review en Sales Explorer modules.

Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo Supermarkten zegt hierover: "Ons belangrijkste aandachtspunt is de tevredenheid van onze klanten. Dit uit zich niet alleen in het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten tegen de laagste prijs in de markt. Hoge kwaliteit van service is ook een belangrijk aandachtspunt in onze bedrijfsstrategie. Lawson is voor ons een strategische partner van wie de kennis en ervaring binnen de retail ons zal helpen om ons uiteindelijke doel te bereiken: De beste in de markt zijn."

James Prior, Manager Noord Europa van Lawson Software, voegt hieraan toe: "We zijn verheugd om samen te kunnen werken met zo'n dynamische supermarktketen. Onze oplossingen zullen Jumbo Supermarkten voorzien van een duidelijk overzicht van hun supply management. Dit zal hen helpen om hun management van voorraden te optimaliseren en als gevolg hiervan de kosten te verlagen. Met de implementatie van de Efficient Assortment module en de eerder geïmplementeerde Strategic Pricing module, is Jumbo in staat om het Category Management proces te optimaliseren. Hiermee kan Jumbo het Customer Support proces verbeteren, wat goed past in de algemene strategie van Jumbo. We zijn ervan overtuigd dat onze oplossing een beduidende bijdrage levert aan de groeiambities van Jumbo in de Nederlandse markt."

Jumbo Supermarkten is klant van Armature sinds 1998. In juli 2002 werd Armature overgenomen* door Lawson Software als onderdeel van Lawson's strategie om haar aanbod op het gebied van retail verder te versterken. Lawson heeft toen direct haar professional services team bij Jumbo ter plaatse laten werken en met deze toewijding ervoor gezorgd dat er sprake kon zijn van een succesvolle overgangsperiode. Het vandaag gesloten contract bevestigd Jumbo's vertouwen in en overtuiging van Lawson's producten, mensen en diensten.

In oktober 2002 kondigde Lawson Software de uitbreiding van haar aanbod op het gebied van retail aan. Het retail aanbod omvat nu onder andere oplossingen voor crediteuren beheer, category management/merchandising, en ondernemingsanalyses voor de detailhandel.

Lawson's bedrijfsgerichte software oplossingen stellen retailers in staat om de systemen, die ze willen gebruiken voor het managen en laten groeien van hun onderneming, eenvoudig te integreren. De Lawson oplossingen bieden financiële informatie en analyse die noodzakelijk is om winstmarges te verhogen, de goederenstroom te managen en het gehele werknemers proces te beheersen.

Lawson's retail suite is ontwikkeld om de winstgevendheid van retailers te verbeteren door hen te helpen op drie belangrijke ondernemingsgebieden:

1. Vergroten van de inkomsten door category management/merchandising, inclusief category planning, strategische prijsbepaling en promotie management applicaties.

2. Verlagen van de operationele kosten door financiële applicaties die retailers de informatie en instrumenten bieden die ze nodig hebben om hun operationele kosten en potentiële inkomsten te managen.

3. Optimaliseer het menselijk kapitaal met Lawson Human Resources en Services Automatiseringsapplicaties die retailers helpen bij het werven, behouden, inzetten en motiveren van grote groepen werknemers en die het mogelijk maken het gehele proces van werving tot pensioen te beheren.

Over Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is een familiebedrijf dat haar oorsprong vindt in Van Eerd Groothandel, die 82 jaar geleden werd opgericht. In 1983 is daaruit Jumbo Supermarkten ontstaan. Het bedrijf behaalde in 2002 een omzet van 413 miljoen euro. In totaal werken 150 medewerkers op het hoofdkantoor, ruim 500 in het distributiecentrum en zo'n 3600 in de winkels.

Over Lawson Software
Lawson Software levert missie-kritische bedrijfssoftware-oplossingen die dienstverlenende organisaties in de gezondheidszorg, retail, zakelijke dienstverlening, publieke sector, financiële dienstverlening, retail en andere strategische markten helpen bij het ontwikkelen van een voorsprong op haar concurrentie. Lawson's biedt oplossingen op het gebied van enterprise performace management, distributie, financieel management, human resources, inkoop, verkoop en services automation. Het hoofdkantoor van Lawson bevindt zich in St. Paul, Minneapolis, USA. Lawson heeft kantoren en vertegenwoordigers in Noord en Zuid Amerika, Europa, Azië, Afrika en Australië. Aanvullende informatie over Lawson Software is beschikbaar op: www.lawson.com

Notes to editors:


* Lawson acquired the Armature A Series Intellectual Property Rights, July 1, 2002.
Lawson's retail solutions include:


· Category Management/Merchandising: Delivers competitive tools for category management, strategic pricing and supply chain applications for retail planning, selection, acquisition and control of merchandise.

· Payables Management: Improves accounting efficiency and accuracy by automating and streamlining complex purchasing processes and cumbersome three-way match process.

· Enterprise Analytics for Retail: Delivers role-based, consistent, accurate analysis of cross-organisation key retail metrics like same store sales and inventory turns to enable faster, more confident business decisions.
These solutions, designed by retail industry experts to work with Lawson's existing enterprise retail applications for human resources, financials, and supply chain, provide a comprehensive retail suite that focuses on the primary challenges facing retailers today, including:


· High-Volume SKU Management: Scalable, adaptable solutions accommodate volume changes in product when they are added or discontinued, in attributes and in marketplace visibility.

· Business Model Change: Accommodate business model changes related to mergers, acquisitions and divestitures, as well as store or distribution openings, closings and format changes.

· Workforce Management: Manage workforce changes related to employee turnover, recruitment and retention, seasonality, varying skill levels, certification requirements and training.

· Multi-Channel Management: Effectively and consistently manage across customer channels, including Web, catalogue, kiosk, wholesale and franchises.

· Regulatory Issues: Manage detailed SKU labelling requirements for shipping and bonding.
· Economic/Consumer Impact: Manage and quickly react to consumer trends and behaviour, customer demographics, seasonality and economic changes.

Deel: ' Lawson sluit overeenkomst met Jumbo supermarkten '
Lees ook