Ingezonden persbericht


LCD-TFT monitoren met TV-tuner aan bovenkant van reeks uitgebreid met twee modellen

Samsung SyncMasters met TV-tuner maken computerwerk en TV-kijken aangenaam

Rijswijk, 8 juli 2002 - Samsung breidt zijn reeks LCD-TFT monitoren met ingebouwde TV-tuner uit door de introductie van de SyncMaster 211MP en 241MP. Voor recreatieve computergebruikers, maar ook voor vrije beroepsbeoefenaars of andere professionals die nieuwsuitzendingen, sportuitslagen of koersontwikkelingen willen volgen tijdens het werken, bieden deze nieuwe LCD-TFT SyncMasters de ideale uitkomst. De monitoren kunnen namelijk TV-beelden in een resizable venster weergeven of heel makkelijk omschakelen tot full-screen TV-ontvangst. Samsung vergrootte zowel de horizontale als verticale kijkhoek van de 211MP en 241MP monitoren tot maar liefst 170. En dat geeft een grote mate van vrijheid in het dagelijks gebruik. De SyncMasters 211MP en 241MP zijn nu verkrijgbaar in respectievelijk de kleuren zilver en blauwmetaal.

Samsung biedt met de 21 inch 211MP en 24 inch 241MP SyncMasters LCD-TFT monitoren een flexibele oplossing voor werken met de PC n TV-kijken. Dankzij de ingebouwde TV-tuner (geschikt voor kabelontvangst) kunnen gebruikers heel makkelijk switchen tussen PC en TV of tijdens het computergebruik bijvoorbeeld nieuwsuitzendingen, sportuitslagen of koersontwikkelingen volgen via een in grootte schaalbaar venster (picture-in-picture).
Voor recreatieve computergebruikers of vrije beroepsbeoefenaars met een thuiskantoor bieden de SyncMasters 211MP en 241MP dus ideale mogelijkheden. Maar ook in media- en redactie-omgevingen komen de TFT-monitoren uitstekend tot hun recht. Want naast gebruikelijke computerapplicaties, zoals tekstverwerking, office-pakketten, internet browsing en e-mail, worden ook TV-beelden in full-screen vlekkeloos weergegeven. Dankzij de SCART- en S-video aansluitingen kunnen de SyncMasters 211MP en 241MP behalve op DVD- of VCR-spelers eveneens op settop boxes, camcorders en audio-apparatuur worden aangesloten.

Prestaties
De prestaties van de monitor zijn wat verwacht mag worden van Samsung, die tenslotte marktleider is in de ontwikkeling van LCD-TFT panels. De kwaliteit van de 211MP en 241MP spreekt onder andere uit een snelle responstijd, royale lichtopbrengst van 250 cd/m2, maar ook uit het hoge contrast dat de kleuren levensecht maakt en een zowel horizontale als verticale kijkhoek van 170. Dit laatste is vooral voor aangenaam televisiekijken belangrijk. Immers, wanneer is omgeschakeld naar full-screen TV-ontvangst hoeft de gebruiker zich niet recht voor de monitor te bevinden om van een optimaal kwaliteitsbeeld te genieten. Hij kan dat ontspannen vanuit zijn luie stoel doen, nagenoeg ongeacht waar die zich in de ruimte bevindt. Dit maakt de SyncMasters 211MP en 241MP juist zo geschikt voor gebruikers in wiens werkkamer een extra televisie een sta-in-de-weg zou zijn. Tot de overige extra functies behoren energiesparende technieken en slaapstand, automatische signaaloptimalisatie, automatische kanaalzoekfunctie, ingebouwde voedingsadapter en een digitale zoom waarmee het beeld tot 64 keer vergroot kan worden.

Elegante verschijning
De introductie van de Samsung SyncMaster 211MP en 241MP is een uitbreiding van de al bestaande SyncMaster 151MP en 171MP-lijn. De nieuwe modellen hebben een elegante en superslanke vorm gekregen met een inventieve monitorvoet die nauwelijks ruimte inneemt en het scherm makkelijk kantelbaar maakt. De twee vrijstaande, verticale speakers zorgen voor een expressief accent maar geven bij televisiekijken ook een hoogwaardiger geluidservaring. De 21 inch SyncMaster 211MP wordt geleverd in een zilveren uitvoering, terwijl de 24 inch SyncMaster 241MP een boeiende toevoeging aan elk interieur is dankzij zijn blauwmetalen glans. Beide monitoren zijn 'wall mount'-voorbereid.

De SyncMasters 211MP en 241MP zijn vanaf juli leverbaar. De adviesverkoopprijs is respectievelijk 3.999 en 6.299 inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers gevestigd in 47 landen en behaalde in het eerste kwartaal van 2002 een omzet van 8,6 miljard en over 2001 een totale omzet van 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD-schermen, mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network and Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl

Deel: ' LCD-TFT monitoren met TV-tuner aan bovenkant van reeks uitgebreid me.. '
Lees ook