PERSBERICHT - 11 AUGUSTUS 1999

Le Ponant benoemt AMCA Consultancy tot haar g.s.a.

De exclusieve Franse cruisemaatschappij Compagnie des Iles du Ponant heeft voor de Nederlandse markt AMCA Consultancy in Den Haag aangesteld als haar generaal agent.

De twee luxe, kleinschalige cruiseschepen van Le Ponant werden tot op heden nog niet actief op de Nederlandse markt verkocht. Omdat de vraag naar cruises vanuit de Nederlandse markt verder stijgt, heeft de directie van de Franse rederij besloten om haar product op onze markt te lanceren. Een actieve generaal agent was bij deze beslissing een belangrijke factor. Internationaal komt de naam van AMCA Consultancy steeds vaker voor in de cruisemarkt. Voor Le Ponant een reden om de mogelijkheden via deze partij nader te bespreken.

Begin augustus is in de Franse stad Nantes het contract getekend. "De twee exclusieve cruiseschepen van Compagnie des Iles du Ponant vormen een unieke aanvulling op ons bestaande cruise-aanbod", aldus Cornelia Breitbarth, directeur AMCA Consultancy.

In de sporen van Grisham

De Franse rederij is in 1988 opgericht en heeft twee exclusieve cruiseschepen: Le Levant en het zeilende cruiseschip le Ponant. "Het unieke van deze maatschappij is haar bewuste keuze voor kleinschalige schepen, die door hun geringe diepgang in wateren kunnen varen waar anderen niet kunnen komen", vervolgt mevrouw Breitbarth. "Neem nu het Amazone-gebied. De grote cruiseschepen kunnen alleen het begin van de rivier tot aan Manaus bevaren. De Levant vaart veel dieper het mysterieuze Braziliaanse binnenland in en brengt haar gasten tot aan Iquitos. Je kunt met deze reis als het ware in de voetsporen treden van de hoofdpersonen uit de nieuwste roman "Het Testament" van John Grisham", aldus Cornelia Breitbarth. Een ander voorbeeld van een uniek vaarschema is de elfdaagse cruise op de St. Lawrence-rivier in Oost-Canada van St. Pierre and Miquelon helemaal tot aan Toronto.

Zeilend cruiseschip

De twee schepen van Compagnie des Iles du Ponant hebben een heel eigen karakter. Le Levant is op 5 november 1998 gedoopt en aan haar zeereizen begonnen. Dit 100 meter lange jacht telt 45 luxe cabines verdeeld over vier dekken, waardoor er een sfeer aan boord heerst alsof je met een privé jacht reist. Tot de vaargebieden van Le Levant behoren onder andere de St. Lawrence rivier, Labrador en de Hudson Bay in Canada, het Caraïbisch gebied, de Amazone en vanaf 2000 ook het Middellandse-Zeegebied. Het tweede schip is een 88 meter lange driemaster: Le Ponant, gebouwd in 1991. Dit zeilende cruiseschip biedt plaats aan 64 gasten (32 luxe cabines) en 30 bemanningsleden. Een cruise aan boord van Le Levant kost gemiddeld ƒ 650,- per persoon per dag en op Le Ponant ƒ 550,-.

Meer weten?

Voor informatie over cruisemogelijkheden van Compagnie des Iles du Ponant kunt u contact opnemen met generaal agent:

AMCA Consultancy
Weissenbruchstraat 70

2596 GK Den Haag
telefoon 070-3141555
fax 070-3141550
WebSite http://www.amca.nl
e-mail: amca@amca.nl
Website van de rederij: www.ponant.com

Noot aan de redactie (niet voor publicatie)

Deel: ' Le Ponant benoemt AMCA Consultancy tot general agent '
Lees ook