Dienstenbond CNV


Leden akkoord met nieuwe CAO Securitas
30-01-2003

Op vrijdag 24 januari jl. sloot de ledenraadpleging over de nieuwe CAO Securitas. Van de uitgebrachte stemmen bleek een zeer grote meerderheid zich te kunnen vinden in de gemaakte afspraken. De nieuwe CAO Securitas is daarmee een feit. Namens u zullen we ons de komende jaren inzetten om een goede vertaling te maken van de VNV-plussen in deze CAO. We houden u op de hoogte.

COA-locaties
In december hebben we u bericht over de zorgen die we hebben over de bezetting van de beveiliging op de COA-locaties. Vooral de bezuinigingen die er toe leiden dat s nachts en in het weekeinde nog maar één beveiliger dienst heeft, zijn ons een doorn in het oog.

Het is voor ons een uitzondering om een opdrachtgever aan te spreken, maar het is nu de opdrachtgever zelf (COA) die tot een forse bezuiniging besloten heeft. Daarom stellen we de opdrachtgever verantwoordelijk voor de extra risicos die dat oplevert. De Hoofddirectie van het COA ontkent tot nu toe ieder probleem. Blijkbaar gaat de Hoofddirectie ervan uit dat problemen dan vanzelf wel overgaan. Maar zo werkt dat dus niet. In die situatie dat u, als lid, problemen krijgt door deze bezuinigingsoperatie horen we dat heel graag. Keer op keer zullen we het COA blijven bestoken en desnoods aansprakelijk stellen, totdat er oplossingen worden gevonden.

Ondanks de ontkenning staat het COA voor het blok. Ook bij de Arbeidsinspectie is het COA ondertussen een bekende. En dat is meestal geen goed teken. Hopelijk binnen enkele weken, zullen we weten of de eisen van Arbeidsinspectie door COA ingewilligd moeten worden. Kortom: wordt vervolgd. Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket aanvragen via infopakket@cnvdibo.nl.

Meer informatie?
Meer weten naar aanleiding van deze Info? Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, tel. (023) 5651052.

Deel: ' Leden akkoord met nieuwe CAO Securitas '
Lees ook