Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, 11 oktober, 2001

Leden VVMC stemmen massaal in met CAO NSR

Ruim 90% van de leden van de VVMC, de grootste vakbond van machinisten en conducteurs bij de NS, heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat CAO NSR. Dit onderhandelingsresultaat kwam 13 september jl. tot stand en gaat uit van een primaire loonsverhoging van 5,9% per april 2001. De CAO loopt af op 30 september 2002.

Voorafgaand aan de schriftelijke stemming heeft de VVMC op 5 plaatsen in het land informatiebijeenkomsten gehouden. VVMC-onderhandelaar Hubert Vankan is zeer verheugd met het resultaat van de stemming. Het laat eens te meer zien dat de VVMC-leden zeer loyaal zijn aan het bedrijf. Een groot deel van onze leden is zelfs bereid vrije dagen in te leveren om zodoende aan de problemen rond de punctualiteit een oplossing te bieden.

Uit opmerkingen op de stemkaarten en uit geluiden tijdens de ledeninformatiebijeenkomsten blijkt dat de VVMC-leden veel waarde hechten aan de afspraken die zijn gemaakt rond de fundamenten voor de NSR CAO 2002. Vankan: De opvolger van de huidige CAO is heel belangrijk voor de toekomst van de NS. Wij gaan ervan uit dat de directie van NSR zich zal inspannen voor een nieuwe, gemoderniseerde CAO. De fundamenten liggen er, nu is het zaak om zo snel mogelijk spijkers met koppen te slaan. Wij hopen in januari weer met NSR te gaan praten.

Deze week is ook bekend geworden dat de VVMC voortaan deelneemt aan het CAO overleg op NS Holding niveau. In deze CAO worden sociale afspraken gemaakt die voor alle medewerkers van NS Holding gelden.

Wij houden u op de hoogte.

Zoekwoorden:

Deel: ' Leden VVMC stemmen massaal in met CAO NSR '
Lees ook