Uit: Onafhankelijk Nieuwsflits

no. 6 - donderdag 6 maart 2003

Arnhem 4-3-03

Een filevrij Gelderland is goed haalbaar, vindt Leefbaar Gelderland/De Groenen.

ACTIE VOOR VEILIG EN SOCIAAL RIJGEDRAG

Waar Gelders gedeputeerde Aalderink van Verkeer hardop nadenkt over het heffen van tol op alle wegen rond Arnhem en Nijmegen, om zo nieuwe snelwegen te kunnen bekostigen, kiest de onafhankelijke Gelderse partij Leefbaar Gelderland/De Groenen voor een heel andere benadering. Via pamfletten en kaartjes voor achter de autoruit, worden automobilisten opgeroepen om in Gelderland veilig en sociaal te rijden.

Leefbaar Gelderland/De Groenen voert een aantal harde argumenten aan.

Lijsttrekker Martin van Meurs: "Circa de helft van de files is het gevolg van ongelukken. Een ander deel van onaangepast rijgedrag. Moeten wij dan honderden miljoenen uitgeven aan nieuwe wegen? Terwijl er voor

veel belangrijke zaken geld te weinig is." Hij wijst er ten overvloede ook op dat door nieuwe wegen wel natuur en stilte wordt aangetast en ook meer verkeer wordt opgewekt. Van Meurs: "Onze boodschap is misschien niet eenvoudig, maar wel waar: als mensen ook nog één op de tien keer carpoolen of een ander vervoermiddel kiezen, zijn de files in Gelderland absoluut opgelost."

Van 5 tot en met 7 maart zullen op diverse plaatsen bij opritten van snelwegen en bij bezinestations pamfletten worden uitgereikt.

De kaartjes voor achter de autoruit, zijn ook de vinden op de website van de provinciale partij.

Deel: ' Leefbaar Gelderland/De Groenen willen filevrij Gelderland '
Lees ook