Leeftijd bepaalt zorgpremie verzekerde


BREDA, 20131126 -- Steeds meer zorgverzekeraars kiezen ervoor om de leeftijd mee te nemen in het berekenen van de zorgpremie voor de aanvullende zorgverzekeringen. Het verschil in premie bij een jong of oud persoon ligt bij sommige verzekeraars op meer dan twintig euro per maand, terwijl de dekking exact hetzelfde is. Dat bleek uit onderzoek van MijnZorgverzekering2014.nl.

“Het verschil in de zorgpremie voor een jonge of oude verzekerde kan bij bepaalde zorgverzekeraars voor de aanvullende- en tandartsverzekeringen sterk verschillen, hier moet men goed op letten bij het vergelijken van de zorgverzekering 2014”, aldus Koen Kuijper van MijnZorgverzekering2014.nl

Een aantal zorgverzekeraars gebruiken vanaf-premies voor hun aanvullende zorgpakketten. Deze zorgpremies gelden echter voor de laagste leeftijdscategorie. Naarmate men ouder wordt, betaalt men steeds meer. Vaak zijn er vier tot vijf leeftijdscategorieën die invloed hebben op de hoogte van de maandelijkse premie. Zo betalen verzekerden van 65 jaar en ouder bij een aanvullend pakket van VGZ veertien procent meer dan verzekerden tussen de 18 en 29 jaar oud. Een verschil van 3,95 euro per maand. Bij Zilveren Kruis is het verschil in premie voor een uitgebreid aanvullend pakket zelfs 21,42 euro per maand (of 67 procent).

Bij aanvullende modules die zich richten op specifieke vergoedingen, bijvoorbeeld fysiotherapie of buitenlanddekking zijn de verschillen tevens aanzienlijk. Bij FBTO betalen jonge verzekerden slechts 6,54 euro per maand voor een aanvullende verzekering die fysiotherapie vergoed. Ouderen betalen met meer dan tweemaal dit bedrag, de hoofdprijs van 15,57 euro per maand (een verschil van 138 procent). Bij een aanvullende verzekering met buitenlanddekking ligt het premieverschil tussen een jonge en oude verzekerde zelfs op 220 procent. 

Vergelijken
Bij het vergelijken van de zorgverzekering in 2014 moeten consumenten dus rekening houden met deze leeftijdsafhankelijke premie. Deze kan voor een verzekerde in zijn/haar voordeel of nadeel werken. Met de zorgvergelijker van MijnZorgverzekering kunnen bezoekers zien hoeveel premie zij betalen bij de verschillende zorgverzekeraars, er wordt hierbij ook met de leeftijd van de verzekerde rekening gehouden. 


Deel: ' Leeftijd bepaalt zorgpremie verzekerde '
Lees ook