Ingezonden persbericht


Leegstaand kantoorpand kwam tot leven dankzij het culturele festival KANTOR

A Music, Performance, Art & Technology Weekend: afgelopen weekend vond de tweede editie van KANTOR plaats. KANTOR toverde de lege werkvloer van De Sloot Office een weekend lang om tot een cultureel podium voor divers creatief talent en gerenommeerde cultuurhuizen. Hiermee brengt de organisatie met een positieve en creatieve invulling de groeiende leegstand in Amsterdam onder de aandacht.

KANTOR werd vrijdag officieel geopend door wethouder Kajsa Ollongren (Kunst en Cultuur, Economische Zaken) van de gemeente Amsterdam en nachtburgemeester Mirik Milan. Studio Nepco en de getalenteerde Central Saint Martins performance kunstenaar Dennis Vanderbroeck verzorgden hierbij een spectaculaire performance!

Daarnaast waren er het hele weekend optredens van onder meer dansers en choreografen van Het Nationale Ballet gecureerd door House of Makers. Liet het Filmmuseum EYE zich van haar modieuze kant zien met de speciaal voor KANTOR ontwikkelde tentoonstelling Fashion in Motion, gaf het IDFA alvast een voorproefje met haar Cinema Delicatessen, en werd er bij de workshops van YOURLAB en The School Of Life stilgestaan bij vragen waar 'ja en nee' geen antwoord bieden.

Een hoogtepunt dit weekend was de Nationale Opera die de bezoekers eenmalig mee nam in de wondere wereld van de Opera met een 101 Opera voor beginners, interviews met onder andere de populaire regisseur Benedict Andrews, expositie van Oscar-winnende kostuum designers, campagne films van Petrovsky & Ramone en optredens van de jonge zangeressen van de Dutch National Opera Academy.

Naast het brede aanbod van culturele partners waren er meer dan 40 kunstenaars en creatieve collectieven die de werkvloer van KANTOR als hun canvas mochten gebruiken. Verdeeld over 4 verdiepingen en 8 vleugels bood het leegstaande pand een heel weekend lang meer dan genoeg ruimte om de fantasie te laten prikkelen.

Op de begane grond van het pand was een industriële club gemaakt, waar de voorhoede van het Amsterdamse nachtleven -waaronder Joost van Bellen, William Kouam Djoko, Elias Mazian, Homework, Melon, Vriendje van Ferry, Radio Noet-Noet en vele live-optredens- het geheel van het nodige audiofiele geweld voorzagen. KANTOR weekend werd zondag in stijl afgesloten door een lunch van Etikette waarmee ze een excentrieke draai aan het begrip lunch gaven door eigenzinnige kunst en muziek tussen de gerechten door te serveren.

KANTOR bonus
Geheel nieuw dit jaar is de 'KANTOR Bonus.' Alle bezoekers hebben tijdens het festival een speciale bracelet gekregen die hen nu de mogelijkheid geeft bepaalde musea en instellingen, gratis of met korting te bezoeken. Met deze Bonus wilt de organisatie een bezoek aan een gerenommeerd cultuurhuis nog toegankelijker maken en de filosofie van het festival om een nieuwe doelgroep met cultuur te binden ook in de periode na het event uit te dragen. Op www.kantorweekend.com/bonus staat een overzicht van de bonussen.

Deel: ' Leegstaand kantoorpand tot leven dankzij culturele festival KANTOR '
Lees ook