Leerlingen OBS de Klimroos in muziektheatervoorstelling Fokken

Persbericht: 01-05-2015

Leerlingen OBS de Klimroos in muziektheatervoorstelling Fokken!

UTRECHT – OBS de Klimroos bestaat dit jaar 15 jaar en samen met creatief partner De Vrijstaat geven zij daar op bijzondere wijze gehoor aan. In het kader van dit jubileum speelt een aantal leerlingen in Fokken!, een muziektheatervoorstelling over een dolgedraaide kippenfokkerij. Op 13 mei verstoppen een aantal leerlingen Gouden Eieren in de Jumbo aan de Verlengde Houtrakgracht in Utrecht. Gelukkige prijswinnaars winnen twee kaartjes voor de muziektheatervoorstelling Fokken!

Basisschool de Klimroos besteedt zowel binnen de reguliere creatieve lessen als binnen de verlengde schooldagactiviteiten veel aandacht aan brede talentontwikkeling. Ze is niet voor niks een Brede School. Sinds ruim een jaar is er een intensieve samenwerking tussen De Vrijstaat en basisschool de Klimroos.

Talentontwikkeling

Jongeren uit de onderbouw van het VO en bovenbouw van het PO zullen in Fokken! de rol van haantjes, chickies en het jonge hennetje Pipa spelen. In het participerende educatieve traject worden leerlingen van een school in staat gesteld om na auditie deel te nemen aan een talentontwikkelingsprogramma. Hierin krijgen zij spellessen en repeteren aan een aantal scènes die onderdeel zijn van de voorstelling Fokken!. De leerlingen ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van een professionele theaterproductie en krijgen de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen onder leiding van ervaren theatermakers. Fokken! wordt gespeeld voor schoolklassen die een educatief traject (kunnen) volgen en voor particuliere bezoekers.

Fokken!

In Fokken! runnen de twee kippenzussen Henna en Kipper een broedplaats voor jonge hennen en haantjes. De meeste eieren produceren of het meeste vlees; de concurrentie is moordend. In het ijzeren regime van de potige dames is geen ruimte voor gescharrel. Er moet gepresteerd worden op topniveau en wie niet mee kan komen eindigt in de gehaktmolen. De komst van het jonge hennetje Pipa brengt het systeem aan het wankelen. Zijn haar gouden eieren nou juist een bijzonderheid of een afwijking? Met live muziek van de rockband Haantje de Voorste swingen de kippen de pan uit!

Zoekwoorden:

Deel: ' Leerlingen OBS de Klimroos in muziektheatervoorstelling Fokken '


Lees ook