ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT EN DUFF & PHELPS KONDIGEN LEERSTOEL AAN IN “BUSINESS ANALYSIS & VALUATION”

Prof. Erik Peek gaat de relaties bestuderen tussen financiële markten en financiële rapportage

ROTTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20100420 --

Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM) maakte vandaag een nieuwe leerstoel bekend: de Duff & Phelps Chair in Business Analysis & Valuation. Dit is de eerste gesponsorde leerstoel in Europa die zich concentreert op de relaties tussen financiële markten en financiële rapportage. De leerstoel wordt gefinancierd door het onafhankelijke financiële adviesbureau Duff & Phelps, een gerenommeerde internationale organisatie die in 2003 haar eerste Europese kantoor in Amsterdam opende en inmiddels een Europees netwerk heeft met kantoren naast Amsterdam, in Londen, Parijs en München.

Professor Erik Peek is aangesteld om bij RSM deze nieuwe rol te vervullen, waarbij hij zich zal concentreren op het concept van bedrijfswaardering als kwantificering van de strategie van een onderneming. Peek is mede-auteur van Business Analysis and Valuation: IFRS Edition, dat beschouwd wordt als een toonaangevend studieboek en gebruikt wordt door RSM, de London School of Economics, HEC Paris, de Universiteit van Mannheim en andere vooraanstaande economische faculteiten.

“Om de wereldwijde ondernemingsdynamiek beter te begrijpen moeten studenten in staat zijn de waarde te bepalen van een breed scala aan activa – en de aankondiging van vandaag zorgt voor een ongekende hoeveelheid academische nadruk op waarderingsconcepten”, stelt professor George S. Yip, dean van RSM. “RSM is verheugd om Duff & Phelps als partner te mogen verwelkomen bij de ontwikkeling van ons innovatieve waarderingscurriculum. We prijzen ons ook gelukkig om een docent van het kaliber van professor Peek in onze geledingen te krijgen en zodoende de kennis die reeds binnen RSM bestaat omtrent waarderingsvraagstukken verder uit te breiden.”

Peek wordt medewerker van de vakgroep Accounting & Control van RSM, waar zijn onderzoeksactiviteiten nauw aansluiten bij het onderzoek van de vakgroep naar financiële rapportage, verslaggevingsbeleid, en het functioneren van financiële markten.

In zijn rol bij RSM zal Peek ook onderzoek doen naar de European Risk Premium, een verzameling van gegevens en analyses om financiële professionals te helpen risico's in te schatten en nauwkeuriger te prijzen en zo de vermogenskosten te bepalen voor bedrijfswaarderingen, investeringsbeslissingen, haalbaarheidsstudies en andere financiële beslissingen binnen de onderneming. Peek zal de vakken “Financial Analysis” en “Advanced Financial Statement Analysis” gaan doceren; beide vallen onder de MSc in Finance & Investments en MScBA in de curricula van Accounting & Control.

“De wereldwijde financiële crisis heeft geleid tot een grotere vraag naar transparantie en verantwoording door het bedrijfsleven, wat mede de noodzaak voor goede waarderingen vergroot. Professor Peek en zijn programma zullen helpen bij het voldoen aan de door de markt gestelde behoeften aan analytische middelen voor waardering - een behoefte die duidelijk zal groeien nu er zowel door topmanagers als op het gebied van regelgeving gekeken wordt naar nieuwe maatregelen om zo nauwkeurig mogelijk de prijsbepaling weer te geven”, stelt Henk Oosterhout, managing director van het Nederlandse kantoor van Duff & Phelps. “Door onderzoek en geavanceerde lesmethodieken kunnen we de volgende generatie financiële professionals beter voorbereiden om technisch goed onderlegd en op een verantwoorde wijze te adviseren bij waarderingsvraagstukken.”

Vóór RSM was Peek werkzaam als visiting associate professor aan de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania en associate professor aan de Universiteit van Maastricht. Hij behaalde een doctorandustitel in bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg in 1996 en promoveerde in accountancy aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in 2001.

“Na de ongekende gebeurtenissen van het laatste anderhalf jaar heeft het bedrijfsleven nu meer dan ooit te maken met fascinerende waarderingsvraagstukken; er is een sterke behoefte om de verschillende waarderingsaanpakken van bedrijven op één lijn te krijgen en om deze informatie zodanig uit te breiden dat ze voldoet aan de eisen die de huidige marktspelers verwachten ”, stelt Professor Peek. “Door samen te werken met mijn collega-onderzoekers en ideeën uit te wisselen, zal de informatie die beschikbaar komt voor de manager van morgen veel sterker en uitgebreider zijn. Ik ben RSM en Duff & Phelps zeer erkentelijk voor de kans om deze uitdagende academische opdracht uit te mogen voeren.”

Over RSM

Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit), is een gerenommeerde internationale business school beroemd voor baanbrekend onderzoek over duurzaam ondernemingshandelen en leiderschapsontwikkeling in mondiaal zaken doen. Door een scala aan onderwijsprogramma's aan te bieden als bachelor, master, doctoraal, MBA en programma’s voor managers, heeft RSM een plaats bij de belangrijkste 10 business schools in Europa. www.rsm.nl

Over Duff & Phelps

Als een leidende, mondiale, onafhankelijke aanbieder van diensten op het gebied van financiële analyse en investment banking, geeft Duff & Phelps betrouwbaar advies aan haar klanten, met name op de gebieden van waarderingen, transacties, financiële herstructureringen, geschillen en belastingen. Onze kennis, wereldwijde mogelijkheden en contacten, gecombineerd met een pragmatische aanpak, onderscheiden Duff & Phelps in de markt en maken haar aantrekkelijk voor haar klanten. Met meer dan 1200 werknemers in kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië, wijdt Duff & Phelps zich aan het vervullen van haar missie om waarde voor haar klanten te beschermen, te herstellen en te maximaliseren. Voor meer informatie kunt u www.duffandphelps.nl bezoeken. (NYSE: DUF)

CONTACT:
RSM
Marianne Schouten, +31 10 408 2877
mschouten@rsm.nl
of
Duff & Phelps
Marty Dauer, +1 212-871-7700

investor.relations@duffandphelps.com.

Ticker_symbol NYSE:DUF
ISIN US2643221086

Deel: ' Leerstoel business analysis van Duff & Phelps op Erasmus Universiteit '
Lees ook