Ingezonden persbericht


Leerzaam weekend Dominick Muermans in International Formula Master
---

VALENCIA, 20 MEI 2007 - Op het circuit van Valencia (Spanje) heeft Dominick Muermans een veelbewogen raceweekend achter de rug. De Nederlander begon ijzersterk aan de twee wedstrijden in het International Formula Master seizoen, maar de debutant ontbrak het echter aan alle geluk om zijn potentie om te zetten in een goed resultaat. Een 22e positie in de openingsrace van deze nieuwe klasse en een schuiver in de tweede manche weerhielden Muermans van een goede score.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Op vrijdag stonden twee vrije trainingen op het programma. Met een nieuw setje banden begon Muermans aan de eerste sessie. Hij eindigde zijn test op P26 met een snelste tijd van 1:30.530. In de tweede training ging de rijder van het Italiaanse Ombra Racing wederom met een nieuw setje rubber de baan op. Hij probeerde hierbij diverse afstellingen uit. Een 26e plek (1:32.643) was uiteindelijk zijn deel. In de kwalificatie, die aan het einde van de dag werd verreden, moest het gaan gebeuren voor de jonge Limburger. Doordat de piek van de Yokohama banden in slechts twee ronden is bereikt, pushte Muermans bijzonder hard op het 4,051 meter lange circuit. De inwoner uit Maaseik slaagde in zijn opzet. Ondanks de vele gele vlag situaties vond hij in de dertig minuten tellende sessie een vrije ronde en legde beslag op de zeventiende plaats (1:30.409). Een keurige prestatie van Muermans die zaterdagmiddag van de negende startrij mocht vertrekken.

RACE 01 + 02:
Wanneer de startlichten voor de eerste International Formula Master race van het seizoen werden gedoofd, kwam Muermans op zaterdagmiddag ondanks veel wielspin goed uit de startblokken. Via de buitenkant en daarna via de binnenkant van de baan, vocht Muermans zich een weg naar voren en boekte vier plaatsen winst. In de zesde bocht van de openingsronde werd hij echter opgehouden door een gespinde deelnemer. Hij moest vol op de rem voor Jerome D'Ambrosio (Cram Competition) en wist de Belgische rijder ternauwernood te ontwijken. Terwijl D'Ambrosio de rechterkant koos ging Muermans links voorbij de gespinde wagen, maar verloor hierbij veel posities. Hij sloot als één van de laatste weer aan. Niet veel later werd Muermans in het gedrang aangetikt, waardoor zijn motor tijdelijk afsloeg. De 22-jarige coureur herstelde echter snel en was halverwege de race hevig in gevecht gewikkeld met Nick de Bruijn (ADM). Muermans wist zijn landgenoot te passeren, maar werd door De Bruijn van de baan geduwd. In de resterende ronden schoof Muermans nog een aantal plaatsen naar voren en kwam na 19 ronden als 22 over de meet. Met dit resultaat was hij de hoogst geklasseerde Nederlander van het veld.

De startpositie van de tweede race werd bepaald aan de hand van de uitslag van de eerste manche. Onder ideale weersomstandigheden kwam Muermans op zondagmiddag als een komeet uit de startblokken en wist direct op te rukken van de 22e naar de veertiende plek. Hij moest enkel Chris van der Drift weer voorbij laten gaan. De rijder met startnummer 30 reed goede rondetijden en stootte na enkele ronden door naar P13. Na vijf ronden ging Muermans het gevecht met Massimo Torre aan. Hij probeerde de Italiaanse rijder uit te remmen, maar maakte daarbij een klein stuurfoutje. De Nederlander schoof hierdoor met zijn bolide naast de baan en kwam ongelukkig in de grindbak terecht. Terwijl Torre (Scuderia Fama) zijn race nog wel kon voortzetten, moest Muermans zijn wedstrijd staken.

DOMINICK MUERMANS: "Ik heb dit weekend bijzonder veel geleerd. De twee races in de Champcar Atlantics vormden de voorbereiding op de International Formula Master, die hier op Valencia zijn vuurdoop kende. Na de vrije trainingen waar we er met de afstelling nog niet bijzaten, wist ik een goed resultaat te boeken in de kwalificatiesessie. Mijn starts waren eveneens prima en ik kon ook gedurende de races het tempo goed hooghouden. In de eerste race werd ik als 22e afgevlagd. Daarna hebben we de afstelling drastisch gewijzigd en namen daarbij het risico om in de tweede race met een lage bandenspanning te vertrekken. Dit pakte in het begin zeker goed uit, maar ik gleed wel van de baan, nadat ik in duel met Torre op het kunstgras en vervolgens de grindbak terecht kwam. Ondanks deze schuiver heb ik veel geleerd en heb ik prima met het team kunnen samenwerken. Ik kijk alweer uit naar de volgende wedstrijd op het stratencircuit van Pau, waar ik hopelijk wel het geluk aan mijn zijde heb!"

UITSLAG INTERNATIONAL FORMULA MASTER, RACE 01, 19 MEI 2007 VALENCIA:


01 Salvatore Gatto, Alan Racing, 28:53.223

02 Arturo Llobel, Cram Competition, + 08.998

03 Johnny Cecotto, Ombra Racing, + 14.886
22 DOMINICK MUERMANS, OMBRA RACING, + 1:10.375

UITSLAG INTERNATIONAL FORMULA MASTER, RACE 02, 20 MEI 2007 VALENCIA:


01 Kasper Andersen, JD Motorsport, 31:01.668

02 Jerome D'Ambrosio, Cram Competition, + 00.479
03 Oliver Campos, Iris Project, + 02.504
--. DOMINICK MUERMANS, OMBRA RACING, DNF

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.thepitbox.nl

Dominick Muermans Media

Deel: ' Leerzaam weekend Dominick Muermans in International Formula Master '
Lees ook