Ingezonden persbericht

Persbericht

Legato introduceert AlphaStor

Eerste oplossing voor het beheer van verwijderbare opslagmedia voor Open Systems Data Centers

Hoofddorp, september 2001 - - Legato Systems Inc., leider op de enterprise storage management softwaremarkt, introduceert AlphaStor®, de eerste oplossing binnen deze sector die geschikt is voor het beheer van verwijderbare media voor Open Systems Data Centers. De nieuwe oplossing vereenvoudigt de administratie en verlaagt de kosten voor het beheren van verwijderbare opslagmedia, apparatuur en libraries. AlphaStor voert deze activiteiten automatisch uit en wordt beheerd via een enkel controlepunt.

De nieuwe oplossing biedt eveneens mogelijkheden om opslagbronnen te delen en media beter te beheren, waardoor nog meer kosten worden bespaard. In tegenstelling tot storageproducten die slechts enkele serverimplementaties ondersteunen, biedt AlphaStor mogelijkheden voor mediabeheer gericht op grote ondernemingen, waaronder gestabiliseerde rapportage en beheer binnen de gehele onderneming, ongeacht de locatie.

Binnen verschillende sectoren - waaronder de financiële dienstverlening - geldt de verplichting de tape-inventaris en medialocatie inzichtelijk te kunnen maken. Wanneer hieraan niet voldaan kan worden volgen vaak flinke boetes. Op dit moment wordt de locatie van fysieke media nog vaak bijgehouden met behulp van clipboards, spreadsheets of op aanvraag ontwikkelde databases. Met AlphaStor wordt het traceren van on- en off-site tapes geautomatiseerd en kan de gebruiker op elk moment beschikken over real-time rapportages over tapelocaties.

AlphaStor biedt gebruikers van Legato NetWorker een aantal nieuwe mogelijkheden: het voldoen aan doelen voor het beheer van verwijderbare media op bedrijfsniveau; plannen, bijhouden en automatiseren van de verplaatsingen van alle media op basis van gedefinieerde plannen gecombineerd met tape retention plannen die zijn gedefinieerd met Legato NetWorker; traceren en beheren van bestaande tapes of media die zijn gecreëerd door andere applicaties. Deze laatste mogelijkheid is met name waardevol wanneer een organisatie een bestaand data center combineert met nieuwe technologie of te maken krijgt met andere media door een fusie of overname. AlphaStor biedt tevens een webgebaseerd overzicht over bestaand gebruik van media, apparatuur en libraries voor alle NetWorker Servers (data zones).

Legato Systems Benelux, City House II, Antareslaan 18, 2132 JE Hoofddorp Telefoon: 023 - 5548800, fax: 023 - 5548801

Over Legato Systems
Legato Systems, Inc. (NASDAQ: LGTO) - een vernieuwende en toonaangevende softwareontwikkelaar - voorziet haar klanten van een naadloze aanpak voor het beveiligen, verplaatsen en beschikbaar maken van alle bedrijfskritische gegevens in een onderneming. Legato is de industriestandaard voor storage management softwareproducten. De organisatie levert haar softwareproducten en
-diensten aan meer dan 10.000 klanten en heeft ruim 65.000 licenties wereldwijd, inclusief Fortune 1000 ondernemingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mountain View (Californië, Verenigde Staten). Legato is wereldwijd sterk vertegenwoordigd door vestigingen in 23 landen om haar klanten optimale ondersteuning te bieden. Nadere informatie over Legato is beschikbaar op het Web: www.legato.com.

Redactionele informatie: Pb4201 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661, e-mail: prinflux@cs.com

Deel: ' Legato introduceert AlphaStor <br> '
Lees ook