Ingezonden persbericht

Persbericht

Legend boekt flinke winst over derde kwartaal

Maart 2003 - Legend Group Limited, in China de toonaangevende onderneming op het gebied van IT met een aandeel van meer dan 30 procent op de PC-markt, heeft in het derde kwartaal van boekjaar 2002/2003 (afgesloten op 31 december 2002) een omzet behaald van ongeveer 5,6 miljard hongkong dollar (â'¬ 649 miljoen), een toename van acht procent ten opzichte van de omzet over dezelfde periode van het vorige jaar. De winst bedroeg ongeveer 318 miljoen hongkong dollar (â'¬ 36,9 miljoen), een lichte groei met 6 miljoen hongkong dollar ten opzichte van dezelfde periode van het voorafgaande jaar.

Ook de winstmarges namen toe. De bruto winstmarge bedroeg 14,02 procent ten opzichte van 13,94 procent over het derde kwartaal van vorig jaar en de netto winstmarge steeg van 4,90 procent naar 5,68 procent.

"We hebben gedurende het afgelopen kwartaal de vruchten kunnen plukken van onze strategie waarbij technologische innovatie en servicegerichtheid centraal staan", aldus Yang Yuanquing, president en CEO van Legend. "Die technologische innovatie is onder meer terug te vinden in het succesvolle debuut van Legend's supercomputer, die berekeningen kan uitvoeren met een snelheid van 1000 GFLOPS. De computer wordt inmiddels ingezet binnen verschillende sectoren, zoals wetenschappelijk onderzoek, de petroleumindustrie, elektricteitsvoorziening en kolenchemie. Het feit dat we zoveel opdrachten binnenkrijgen om onze supercomputer in te zetten onderstreept onze technologische capaciteit op de markt voor high-performance computers."

Met de introductie van de supercomputer verdiende Legend een plaats in het 'Top 10 News of 2002 in China' van het Xinhua News Agency en binnen de '10 Major Technology Developments of China' van de Chinese Academy of Sciences en de Chinese Academy of Engineering.

Eén van de Business Units van Legend Group Limited is Legend QDI; een leidende, wereldwijde leverancier van high-end mainboards.

Verkoopinformatie: Distronix Legend QDI Benelux. Telefoon: + 31-655728488 of e-mail: info@distronix.com. Productinformatie: http://www.qdieurope.com

Over Legend QDI:
Legend QDI is een leidende, wereldwijde leverancier van high-end mainboards. Legend QDI is opgericht in 1988 en is tegenwoordig een Business Unit van Legend Group Limited. Legend's reeks notebook computers, LCD-monitoren en andere randapparatuur is in 2001 op de Europese markt geïntroduceerd. Legend QDI moederborden bieden toonaangevende technologieën op basis van eigen innovaties, zoals SpeedEasy II, StepEasy II, LogoEasy II, RecoveryEasy II, ManageEasy, BootEasy, Hardware Doctor en CPU Triple Protection. Het hoofdkantoor van Legend QDI bevindt zich in Slough in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast beschikt Legend QDI over een krachtig Europees distributienetwerk met verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk. In de Benelux en Scandinavië wordt Legend QDI vertegenwoordigd door verkoopagenten. Voor de Benelux is dat Distronix (hoofdkantoor in Nederland). Het distributiecentrum van de onderneming bevindt zich in Nederland (Ridderkerk).
Legend QDI behaalde in het jaar 2000 zowel nationaal als internationaal de ISO9001-certificatie en de ISO14001-certificatie voor milieubeheer.

Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon 055 - 366 3034. Email: prinflux@cs.com.

Deel: ' Legend boekt flinke winst over derde kwartaal '
Lees ook