Ingezonden persbericht

Persbericht
Juli 2002

Legend QDI introduceert nieuwe SiS Series mainboards, met ondersteuning voor 533 MHz

In mei van dit jaar heeft Intel een nieuw CPU-model gelanceerd dat gebruikmaakt van de Northwood-kern, waarbij de FSB een snelheid van 533 MHz bereikt. Dit is wederom een mijlpaal in het versnellen van de externe frequentie, na de lancering van CPUs met een externe frequentie van 133 MHz en 400 MHz. Legend QDI voert nu wederom de markt aan met de introductie van de meest geavanceerde P4 mainboards die een FSB-frequentie van 533 MHz ondersteunen met SiS chipsets.
Het Legend QDI Superb 4E-A mainboard maakt gebruik van de SIS645DX/962 chipset. Het ondersteunt niet alleen de 533 MHz FSB-frequentie, maar eveneens DDR-geheugen, waaronder het nieuwste DDR333 en DDR266 met een maximum geheugen van 3 GB. De krachtige uitbreidingscapaciteit is ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van elke eindgebruiker. Het ATX form factor mainboard integreert zes PCI slots, een CNR slot en een AGP slot dat AGP 4X ondersteunt. Daarnaast biedt het mainboard AC'97 geluidseffecten en 2 USB 2.0 poorten op het achterpaneel en 4 USB 2.0 headers als optie; meer dan genoeg voor het aansluiten van uiteenlopende randapparatuur. De SIS645DX chipset maakt gebruik van de nieuwste MuTIOL-technologie, waardoor de bandbreedte van de noord- en zuidbruggen 533 MHz kan bereiken. Datatransmissie verloopt daardoor veel sneller.
Het Superb 4/533 mainboard is een ander product met de SiS chipset. Het ondersteunt de Pentium 4 533 MHz FSB-processor en is uitgerust met de SiS645DX/961B chipset. De drie onboard DDR33 geheugenslots ondersteunen een maximum geheugen van 3 GB. Het Superb 4/533 mainboard is een bord met een ATX-fom factor, met een 'three-phase' extra stabiele voeding. De aanwezigheid van 6 maal PCI, 1 maal CNR, 1 maal AGP en AGP 4X garanderen vergaande uitbreidingsmogelijkheden. Het mainboard heeft 2 USB 1.1 poorten op het achterpaneel en 4 USB 1.1 headers (kabels optioneel). Het mainboard biedt eveneens AC'97 geluidseffecten.
Een belangrijk kenmerk van beide mainboards is de aanwezigheid van vele praktische en innovatieve technologieën die door Legend QDI zijn ontwikkeld voor de gebruiker. Het gaat onder andere om RecoveryEasy II, LogoEasy II, SpeedEasy II , StepEasy II, BootEasy, and BIOS-ProtectEasy.

De lancering van Superb 4E en Superb 4/533 biedt eindgebruikers ideale mogelijkheden voor overklokken en toekomstige uitbreiding. Het moderne, doordachte ontwerp en de zeer concurrerende prijs van deze twee nieuwe mainboards zal alle DIY-gebruikers zeker aanspreken.

Verkoopinformatie: Distronix Legend QDI Benelux.
Telefoon: + 31-655728488 of e-mail: info@distronix.com

Productinformatie: https://www.qdieurope.com

Over Legend QDI:
Legend QDI is een leidende, wereldwijde leverancier van high-end mainboards. Legend QDI is opgericht in 1988 en is tegenwoordig een Business Unit van Legend Group. De onderneming is een van de top vijf mainboard-producenten ter wereld en de grootste fabrikant van mainboards voor de Volksrepubliek China. Het moederbedrijf, Legend Group Limited is in China de toonaangevende onderneming op het gebied van IT, met een aandeel van meer dan 30 procent op de PC-markt.
Legend QDI beschikt over een krachtig Europees distributienetwerk, met het Europese verkoop- en marketinghoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en 6 lokale verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk (Oostenrijk bedient tevens Oost-Europa en een gedeelte van het Middellandse Zee-gebied). In de Benelux en Scandinavië wordt Legend QDI vertegenwoordigd door verkoopagenten. Voor de Benelux is dat Distronix (hoofdkantoor in Nederland) en voor Scandinavië Scanware (hoofdkantoor in Denemarken). Legend QDI Europe beschikt eveneens over een compleet centrum voor logistieke ondersteuning in Ridderkerk. Naast de welbekende activiteiten op het gebied van mainboards brengt Legend QDI Europa sinds 2001 eveneens de andere producten van Legend op de markt, zoals notebooks, information appliances en andere randapparatuur.

Over Legend QDI's 'Easy' Technologies:
LOGOEASY II: Deze technologie ondersteunt true color JPEG-afbeeldingen en hoge resolutie 640x48o, 800x600 en full screen, top right corner of bottom right corner displays. Tevens maakt deze technologie het het gelijktijdig weergeven van POST-informatie en graphics van de logo's mogelijk. Daarnaast ondersteunt het multi-platform Windows-tools, waaronder Windows 9X, -NT, -ME en -XP, voor het hernieuwen en eenvoudig veranderen van LOGO-afbeeldingen. RECOVERYEASY II: Deze technologie wordt gebruikt voor data backup zonder het gehele gepartitioneerde gebied in te nemen, waardoor harddiskruimte wordt bespaard. Toegang vindt plaats via een 'hot key'. Backup en recovery vereisen slechts een paar eenvoudige selecties. Deze technologie past volledig in QDI's benadering, waarbij gebruiksgemak, veiligheid en economische efficiency voorop staan.
BOOTEASY: Technologie voor een versnelling van het opstarten. BootEasy is stabiel en betrouwbaar, en vereist geen speciale compatibiliteit voor de software en hardware. De BIOS herhaalt geen sef tests meer, maar 'boot' op hoge snelheid. Het gehele POST-proces duurt slechts vier tot vijf seconden. BIOS-PROTECTEASY: Deze technologie weerhoudt de meeste virussen van het aantasten van software en hardware door het binnendrinegn van het mainboard en het veranderen van de instructies daarop. Tevens houdt het virussen tegen (zoals CIH) die de hardware en software aanvalt. Het is een effectieve en innovatieve technologie voor het garanderen van de veiligheid van de computer. SPEEDEASY II: Een technologie die is ontstaan vanuit de 'jumper-free'-technologie - SpeedEasy. Naast een aantal functies van SpeedEasy - waaronder de jumper-free-functie - kunnen gebruikers in de BIOS eveneens het kernvoltage van de CPU aanpassen, waardoor DIY-gebruikers eenvoudiger kunnen overklokken.

Redactionele Informatie:
Voor redactionele informatie en testexemplaren kunt u contact opnemen met Influx PR,
Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon 055 - 366 3034. Email: prinflux@cs.com.

Deel: ' Legend QDI introduceert nieuwe SiS Series mainboards '
Lees ook