PERSBERICHT

Samenwerkingsverband tussen Vereniging Eigen Huis, AGPO en Feenstra

Legservice collectoren belangrijke impuls zonne-energiemarkt

De Vereniging Eigen Huis, de fabrikant van cv- en warmwaterapparatuur AGPO en het installatiebedrijf Feenstra Warmte Totaal Zorg zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor het leveren en plaatsen van zonneboilers en collectoren. Met de introductie van een legservice voor de collectoren hopen de drie partijen een inhaalslag op de zonne-energiemarkt te bewerkstelligen.

De samenwerkingsovereenkomst tussen de Vereniging Eigen Huis, AGPO en Feenstra betreft een kortingsactie voor de leden van VEH. Deze kortingsactie onderscheidt zich met name door de legservice van collectoren. Deze legservice voorziet in een behoefte, menen de drie partijen, omdat het aantal plaatsingen van zonne-energie-installaties achter blijft bij de verwachtingen. Deze stagnatie werd onder meer veroorzaakt door problemen met het plaatsen van de zonnecollectoren. Veel installateurs zijn namelijk niet voldoende geëquipeerd op deze specialistische montage. Legservice
Om dit probleem het hoofd te bieden, is de legservice in het leven geroepen. Onder verantwoordelijkheid en regie van AGPO, die de zonneboiler levert, wordt het leggen van de collectoren uitgevoerd door Weijers Eijkhout. Een kwaliteitscontroleur van AGPO beoordeelt de kwaliteit van het werk. Installateur Feenstra is verantwoordelijk voor het installeren van de zonneboiler, de AGPO Aquasol 3, en de HR-combiketel AGPO-Econopact 27C of 35C, die de VEH-leden optioneel kunnen bijbestellen als hun oude ketel toe is aan vervanging of niet beschikt over het gaskeur Naverwarming Zonneboiler (NZ).
Inhaalslag
De drie samenwerkende partijen hopen met deze kortingsactie het startsein te geven voor een inhaalslag op de zonne-energiemarkt. De verwachting is dat de consument veel eerder warm zal lopen voor zonne-energie, als men zich niet bezig hoeft te houden met praktische problemen. Vooraf wordt namelijk beoordeeld of de woning wel geschikt is voor de aanleg van collectoren en bovendien verzorgt AGPO de subsidie-aanvraag bij nutsbedrijf en gemeente. De genoemde dienst voor de leden van VEH is een pilot-actie. Met de legservice en de kennis over de verschillende subsidievormen in huis wil AGPO nog veel meer soortgelijke activiteiten ontplooien.


Deel: ' Legservice collectoren impuls voor zonne-energiemarkt '
Lees ook