Ingezonden persbericht


Dit jaar wordt in Leiden voor de vierde keer het Leids Festival van het Levenslied georganiseerd. De geboortestad van de Zangeres zonder Naam zal op donderdag 9 mei* (hemelvaartsdag) in het teken staan van het Levenslied. Tientallen acts strijden tijdens deze voorronden in 2 categorieën - "klassiekers" en "het nieuwe levenslied" - om een plaats in de finale die op 21 september in de Leidse Schouwburg wordt gehouden.

Tijdens de voorronden op 9 mei zullen Café 't Keizertje, Café Sus Antigoon, Café Reinaert, Café The Old Stable, Café de Uyl van Hoogland, Sociëteit de Burcht, Café De Twee Spieghels en Café de Tregter worden omgetoverd tot ware tempels van het levenslied. De artiesten treden op in twee cafés zullen hier ieder gedurende 15 minuten hun levensliederen ten gehore brengen. De kroegen zullen weer bol staan van het lief en leed dat door de deelnemers bezongen wordt. Uiteraard zijn ook toeschouwers van harte welkom! Tijdens de voorronden zullen 12 finalisten worden uitgekozen door de deskundige jury. De optredens beginnen om circa 20.30 uur en de toegang is gratis! Kijk voor de biografieën van de artiesten op www.levenslied.nl.

De finale zal gehouden worden op zaterdag 21 september 2002. De deelnemers moeten nu met één nummer de jury overtuigen van hun talent. De beoordeling gebeurt op basis van compositie, tekst, vertolking en presentatie. Tijdens de finale zullen de 6 deelnemers per categorie strijden om de Mary Bey-bokaal. Daarnaast zijn er nog geldprijzen (hoofdprijs ? 1.150,00) te winnen. Het belooft een groots feest te worden in de mooiste schouwburg van Nederland: de Leidse Schouwburg. Kaarten voor de finale zijn vanaf eind juni te verkrijgen bij de VVV Winkel aan de Stationsweg 2d.

Kom ook, een avond om niet te vergeten!

Zoekwoorden:

Deel: ' Leids Festival van het Levenslied '
Lees ook