Gemeente Leiden

Raadsleden leiden rond in stadhuis

Op pad door het stadhuis met een raadslid als gids. Dat kan tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september. De rondleiders tonen onder meer de raadzaal, de burgemeesterskamer en de vergaderkamer van burgemeester en wethouders.

BESTUURSDIENST - Burgemeester en raadsleden zijn verder aanwezig om vragen over het werk van de gemeenteraad te beantwoorden. Daarmee ondersteunen ze een promotiecampagne over raadswerk. Er zijn nog meer trekpleisters in het stadhuis. Zo wordt in de Burgerzaal een informatiemarkt ingericht met kramen van de stichting Leiden Promotie VVV, de vereniging Oud Leiden, het gilde Leiden, de Dirk van Eckstichting, de 3 October Vereeniging, stichting Leiden Stad van Vluchtelingen en boekhandel De Kler. Het publiek kan op de markt ook meer informatie krijgen over de Euro bij een aparte informatiestand. In een Digitale Hoek kan iedereen het Digitale Stadhuis Leiden bezoeken. Ook in het Atrium, de publieksontvangst op de begane grond, vinden rondleidingen plaats. Daar is onder meer een presentatie te zien van de verschillende organisaties die de stedenbanden van Leiden vertegenwoordigen.

Het stadhuis is open op zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 9 september van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang via de bordestrap aan de Breestraat. Wie slecht ter been is of in een rolstoel zit, kan de ingang aan het Stadhuisplein gebruiken.

Volgende week schenkt deze krant meer aandacht aan de Open Monumentendagen. Meer informatie: www.leiden.nl/openmonumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen is ook het Stadhuis open voor publiek. Foto: Wim van Noort.

Deel: ' Leidse raadsleden leiden rond in stadhuis '
Lees ook