Politie Amsterdam-Amstelland

Pony mishandeld
28-08-01. Maandagmiddag werd ontdekt dat een van de ponys van de manege in Floradorp is mishandeld. De zes jaar oude Shetlander stond in de wei en had diverse verwondingen her en der op zijn lichaam. De dierenarts kwam tot de conclusie dat er een scherp voorwerp is gebruikt en behandelde het paardje. Van de dader of daders ontbreekt ieder spoor.Café overvallen
28-08-01. Maandagochtend is rond halfzeven een gewapende overval gepleegd op een café aan Kraaiennest. Vier gemaskerde daders bedreigden een schoonmaker en een medewerker met een vuurwapen en messen. Laatstgenoemde werd ook in zijn bil gestoken. Beide slachtoffers werden gekneveld, waarna de overvallers verdwenen met geld en telefoonkaarten. De gewonde medewerker is in een ziekenhuis behandeld. De overval is pas s middags aan de politie gemeld.

Winkeldief betrapt
28-08-01. Dinsdagochtend is in een Leidsestraat een 43-jarige man gearresteerd op verdenking van winkeldiefstal. Hij werd betrapt en achtervolgd door een getuige, die de man overdroeg aan passerende agenten. De verdachte had toegeslagen bij twee winkels en daar diverse kledingstukken en een aansteker meegenomen. Hij was vorige week ook al aangehouden voor winkeldiefstal en is nu in verzekering gesteld.

Jongens schieten vanuit woning
28-08-01. Zondagavond hield de politie twee 17-jarige jongens aan die even daarvoor met een vuurwapen uit een pand aan de Oudezijds Achterburgwal hadden geschoten. Een getuige zag dat aan de achterzijde een jongen vanuit een raam naar buiten schoot. De gewaarschuwde politie traceerde in het betreffende pand twee jongens, die bekenden te hebben geschoten. Het bleek om een verboden gasalarmpistool te gaan. Het wapen is in beslag genomen. Het tweetal kreeg een proces-verbaal in verband met de Wet Wapens en Munitie.

Gaslek
28-08-01. Tussen maandagavond negen uur en één uur vannacht was de Leidsestraat afgesloten voor tramverkeer in verband met een gaslek. De politie rukte uit na de melding over een gaslucht. Ook het energiebedrijf kwam ter plaatse. Aanvankelijk werd gedacht dat het lek in één van de panden zat. Toen onderzoek uitwees dat het om een ondergrondse lekkage in de straat ging, kwam groot materieel ter plaatse en ging de zaak open. In de voornacht was alles geklaard en begon men met opruimen. Het tramverkeer is voornamelijk omgeleid via de Rozengracht.
27-08-2001. De A10-west is weer open voor verkeer in alle richtingen. Ook alle afritten zijn weer bereikbaar.

Deel: ' Leidsestraat Amsterdam vier uur afgesloten door gaslek '
Lees ook