Lekker snoepen zónder aan te komen belangrijker dan ware liefde


AMSTERDAM, 20150220 -- Datingsite MANOOX hield afgelopen dagen in vijf steden een ludiek opgezet onderzoek over ware liefde. Daarin werden deelnemers uitgedaagd ware liefde in te ruilen voor begeerde maar nogal onbereikbare opties, zoals eeuwige jeugd, roem of rijkdom. Het resultaat: massaal werd gekozen voor ware liefde. Maar er was één uitzondering: in ruil voor ‘onbeperkt chocola en gebakjes eten zónder aan te komen’ werd ware liefde ruimschoots aan de kant gezet.

De deelnemers konden kiezen tussen ‘ware liefde’ of één van vijf alternatieven. De vraagstelling was gericht op vrouwen. De resultaten waren:

- Ware liefde of… ‘veel geld’: 92% koos voor ware liefde
- Ware liefde of… ‘nooit meer rimpels’: 88% koos voor ware liefde
- Ware liefde of… ’een internationaal beroemde actrice worden’: 84% koos voor ware liefde
- Ware liefde of… ’trouwen met George Cloony - die dan wel regelmatig vreemdgaat’: 83% koos voor ware liefde
- Ware liefde of… ’chocola en gebak eten zonder aan te komen’: 46% koos voor ware liefde

Conclusie: men kiest vooral voor ware liefde. Maar kennelijk kan chocola liefde daadwerkelijk vervangen. Als vrouwen ongelimiteerd chocola en gebak zouden kunnen eten en tegelijkertijd slank zouden kunnen blijven, is er een significant groter deel dat hiervoor kiest en ware liefde inruilt!

De onderzoekers vonden na afloop van het onderzoek grappige opmerkingen op de briefjes: ‘Zonder rimpels kan ik op mijn tachtigste nog een leuke jonge vent scoren!’ of ‘Chocola is lekkerder dan seks’. Een aantal mensen is aangesproken nadat ze gestemd hadden. Hilde uit Utrecht: ’Als actrice zou ik zo’n interessant leven hebben dat ik geen man nodig zou hebben’. Lonneke uit Amersfoort: ‘Als ik niet aan zou komen van snoepen zou ik veel makkelijker mijn prins op het witte paard vinden’. Maar ja, die optie was dus niet mogelijk!

Onderzoeksopzet
Het onderzoek was onderdeel van een ludieke campagne om datingsite MANOOX te promoten. Er zijn op Valentijnsdag in vijf steden 250 afscheurposters verspreid met elf keuzebriefjes. Er waren dus 2750 stemmen mogelijk en daarvan is 2147 keer gestemd. De vraagstelling was gericht op vrouwen. Na drie dagen zijn de routes opnieuw gelopen in alle vijf de steden en zijn de stemmen geteld. De meeste briefjes zijn direct weer verwijderd en opgeruimd. Door de opzet zijn de resultaten niet per sé representatief voor de Nederlandse bevolking. De onderlinge verschillen tussen de verschillende keuzeopties binnen het onderzoek zijn wél statistisch relevant.


Deel: ' Lekker snoepen zónder aan te komen belangrijker dan ware liefde '
Lees ook