Gemeente Hilversum


Lente-offensief: schoonmaakactie in binnenstad

26 mei 1999

Op zaterdag 29 mei om ongeveer 11.00 uur geven de wethouders Henny Borstlap (binnenstad) en Bart Heller (buurt&beheer) het startsein voor het tweede lente-offensief in de Hilversumse binnenstad. Zij doen dat nabij de ingang van Hilvertshof op de Groest. Ook het duo Spijk en Nijp, de zonnigste bouwvakkers van Hilvertshof, zal hieraan deelnemen. Spijk en Nijp zijn twee komieken.Het gezelschap verplaatst zich vervolgens via de Kerkstraat naar het Noordse Bosje.

Het offensief bestaat uit een reeks onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden, die omstreeks de 29ste mei in het centrum zullen plaatshebben. De gemeente wil hiermee duidelijk maken dat, ook tijdens de periode van verbouwingen en vernieuwingen in de binnenstad, de gemeente alles doet om de rommel en overlast aan te pakken. Het jaarlijkse lente-offenmsief is hiervan een zichtbaar bewijs.

Medewerkers van gemeente en politie gaan tijdens het offensief daadwerkelijk aan de slag in de binnenstad. Op het programma staan onder meer:

herstel bestrating Zeedijk, inwassen deel bestrating Gooische Brink, plaatsen rollaag om bomen en andere werkzaamheden in de ‘s Gravelandseweg, vernieuwen van beplakte verkeersborden, vervanging van lampen op de Groest, verwijderen van kauwgom en graffiti, schoonmaken van bestrating, onkruid verwijderen onder meer bij fietsklemmen Noordse Bosje, papierbakken schoonmaken, uitstallingen controleren, optreden tegen brommers en fietsers in het winkelgebied en samen met de Spoorwegen het probleem van de fietswrakken bij het station aanpakken.

Deel: ' Lente-offensief schoonmaakactie in binnenstad Hilversum '
Lees ook