Lentefeest 'Landgoederen komen tot leven' op Kasteel Heeswijk


2de Paasdag van 12.00 - 17.00 uur

HEESWIJK-DINTHER, 20120329 -- Het is op 2e Paasdag op Kasteel Heeswijk weer volop genieten van het Lentefeest, dat traditiegetrouw in het teken staat van cultuur en natuur, omdat het evenement samenvalt met de "Dag van het Landschap", die dit jaar het thema draagt "Landgoederen komen tot leven". Landgoederen zijn in vroeger eeuwen door rijken en machtigen gesticht om de drukke en vieze stad te kunnen ontvluchten. Toen het dure onderhoud van landgoederen steeds moeilijker was om op te brengen, gingen er veel over in handen van natuurbeschermingsorganisaties. Brabant telt maar liefst 150, landgoederen waarvan er 30 onder de hoede van Brabants Landschap vallen.

Ridderzaal: reizende tentoonstelling Lief en leed van landgoederen
Tijdens het Lentefeest is in de Ridderzaal de reizende tentoonstelling Lief en leed van landgoederen te bezichtigen. Deze tentoonstelling hebben Brabants Landschap en Kempens Landschap samen gemaakt in het kader van een grensoverschrijdende samenwerking en reist het hele jaar door Brabant en België.

Kinderactiviteiten
Voor kinderen vertelt Jonker Voordenvuyst zijn eigen Paasverhaal. In de tuin kunnen ze diverse oude spelen beoefenen of hun eigen paasmandje vlechten met wilgentenen. En in het kasteel is een speurtocht uitgezet die bij goed resultaat ook nog iets lekkers oplevert.

Muziek op het kasteel
Op en rond het kasteelklavecimbel door Eleanor de Groot blokfluit en altviool, Jo Hennen saxofoon en cello, Jan Kamphuis gamba en Axel Wenstedt klavecimbel. In de Wapenzaal zingt de vocal glamour vrouwengroep Muchoss 

Dag van het Landschap: start wandelingen 12.00, 13.30 en 15.00 uur
Tijdens de 'Dag van het Landschap' kunt u onder leiding van een IVN gids een wandeling maken van anderhalf uur  door de Kasteelbossen van Heeswijk. Deelname is gratis.

Brasserie Het Koetshuis
Brasserie Het Koetshuis is open om culinair, cultureel of anderszins op adem te komen. Koffie, thee en gebakjes, maar ook hapjes van de ‘kleine kaart’ worden geserveerd.

De Paasbrunch: vanaf 11.00 uur
In de keldergewelven van het kasteel kunt u deelnemen aan een uitgebreid brunchbuffet. De lentebrunch kost  voor volwassenen € 32,50 of € 37,50 met cultureel programma en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 17,- of € 19,50 met cultureel programma. Reserveer alvast uw tafel(s) via 0413 292352.

Entree Kasteel met activiteiten: € 7 (volwassenen) en € 3,50 (4 t/m 12 jaar)

Begunstigers van Brabants Landschap € 4,50 op vertoon van pas.

Parkeren: € 2 per auto op het weiland aan de Gouverneursweg van Kasteel Heeswijk. 

Meer info op www.kasteelheeswijk.nl


Deel: ' Lentefeest 'Landgoederen komen tot leven' op Kasteel Heeswijk '
Lees ook