Gemeente Soest

Toespraak burgemeester
Hoofdwegenstructuur
Toespraak van burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen b.g.v. bijeenkomst Vredesplatform Soest op maandag 17 februari 2003, in de raadzaal van Soest, aanvang 20.00 uur

---

'Lentekriebels in Spleasure Centrum Soest'

De lente komt eraan!! Je ziet het overal: het stralende zonnetje, kwetterende vogeltjes en de eerste lentebloemen. Dat gaan we in de voorjaarvakantie vieren in Spleasure Centrum Soest. Van maandag 24 februari tot en met vrijdag 28 februari. Elke dag zijn er speciaal voor de jeugd vrolijke en zonnige vakantieactiviteiten, tussen 14.00-16.00 uur.
Het zwembad is door de week al vanaf 11.00 uur geopend.

Lentekriebels
We beginnen op maandag meteen goed: de Giga-Hindernisbaan ligt in het water. Probeer alle obstakels te ontwijken en kom droog aan de overkant. Duik op dinsdag naar de bodem van het zwembad om daar allerlei vrolijke bloemen te gaan plukken. Neem er zoveel mogelijk mee, in allemaal verschillende kleuren! Woensdags staat een surfplankrace op het programma. Neem een surfplank, wacht op het startsein, duik in het water en peddel zo snel als je kan naar de andere kant. Ben jij de snelste van iedereen? Dan is het alweer donderdag en kan je meedoen met het bloemenparcours. Volg de aanwijzingen en opdrachten en dan kom je vanzelf aan het einde. We sluiten vrijdag de vakantieweek spetterend af met een glijbaanrace. Je gaat naar links, je gaat naar rechts, maar vooral snel naar beneden. Wie is de snelste?

Meedoen
Iedereen die de kriebels heeft gekregen, is van harte welkom in Spleasure Centrum Soest! Neem je vriendjes, ouders en broertjes en zusjes mee en vier het lentefeest met ons mee!

Tarieven
Kinderen tot 2 jaar gratis
Kinderen t/m 14 jaar/65+ EUR 2,95
15 jaar en ouder EUR 3,55

Meer informatie
Heb je (nog) vragen of wil je meer weten, kom dan even langs bij de receptie van het Spleasure Centrum aan de Dalweg 181 in Soest. Bellen mag natuurlijk ook, het telefoonnummer is (035) 602 73 63.
---

Berichten naar aanleiding van B&W-besluiten d.d. 18 februari 2003

Verkeersremmende maatregelen busroutes

In de busroute Di Lassostraat - Willaertstraat in de wijk Overhees te Soest worden straatjuwelen aangebracht. Deze straatjuwelen zijn snelheidsremmende voorzieningen. Ook de bussen moeten zich in deze straten aan de maximum snelheid van 30 kilometer per uur houden.

Kermis

Rond Hemelvaart, van 28 mei tot en met 1 juni is er kermis op het evenemententerrein De Eng in Soest. De kermis in Soesterberg vindt plaats van 25 april tot en met 5 mei op het evenemententerrein in Soesterberg.

Weigering kapvergunning

Voor de kap van een eik op het perceel Amersfoortsestraat 70b in Soesterberg is een vergunning geweigerd. De boom mag niet wijken voor de aanleg van een nieuw pad.

---

Verkiezingen waterschappen

4,5 miljoen stembiljetten straks de deur uit!

Waterschapsverkiezingen Een kolfje naar de hand van waterschappen: van troebel water helder water maken. En dat gebeurde ook tijdens een persbijeenkomst op donderdag 6 februari jl in Kasteel Groeneveld in Baarn. Staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat voegde samen met dijkgraaf Vergunst een erlenmeyer chemicaliën toe aan het vieze water. En ziedaar. In het heldere water werd het nieuwe verkiezingslogo van zes samenwerkende waterschappen zichtbaar. Dat was het startsein voor waterschapsverkiezingen in Midden-Nederland.

De zes waterschappen zijn samen goed voor 4,5 miljoen kiezers die straks tussen 28 mei en 12 juni hun stem kunnen uitbrengen. Het gaat om de Waterschappen Vallei & Eem, Rijn & IJssel, Rivierenland, Veluwe, en de Hoogheemraadschappen Amstel, Gooi en Vecht, en de Stichtse Rijnlanden. Samen bestrijken zij een gebied van het Noordzeekanaal tot aan de Duitse grens.

Met de start van de campagne van de waterschapsverkiezingen zijn ook een verkiezingstelefoon en een verkiezingswebsite in werking getreden. Op het gratis telefoonnummer 0800 - 9988776 en de website www.waterschapsverkiezingen.nl is alle informatie te vinden over de verkiezingen. Verkiezingsbrochures zijn verkrijgbaar in de hal van het gemeentehuis.

Informatieavonden over de Waterschapsverkiezingen worden gehouden op:
* Donderdagavond 20 februari, 19.30 - 21.30 uur in restaurant Ros Beyaart, Hamersveldseweg 55, Leusden, tel 033 - 49 43 127
* Maandagavond 3 maart, 19.30 - 21.30 uur, 't Houteveen, in Hooglanderveen, van Tuyllstraat 22, tel. 033 - 25 71 864
* Dinsdagavond 11 maart, 19.30-21.30 uur, restaurant de Wageningse Berg in Wageningen, Generaal Foulkesweg 96, telefoon 0317 - 49 59 11.

---

derde jaar een cursus Milieuvriendelijk tuinieren voor mensen met een Soest. Een cursusavond duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Meer informatie over: de verkiezingen

Deel: ' 'Lentekriebels in Spleasure Centrum Soest' '
Lees ook