Leo van Velzen exposeert: Beweging in Natuur


AMSTERDAM, 20100831 -- Beweging in Natuur is groei en verrotting. Door gebruik van boomschors brengen de schilderijen dit letterlijk in beeld. Leo van Velzen exposeert van 11 september t/m 16 oktober 2010 in Galerie LWW in Amsterdam.

Leo van Velzen(1946) laat zich de afgelopen jaren inspireren door de natuur, hoewel hij wel heel vrij blijft werken.

Uit Turkije bracht hij de serie Landschappelijke Abstracten mee. In Spanje maakte hij veel teken- en krijtwerk, genspireerd op de natuurlijke omgeving. Een pak schorsblad vormt de basis van een serie waarin beweging en natuur tot uitdrukking komen. Daarbij gaat het ook om groei en/of verrotting waarbij de bladenuit elkaar vallen. Op de schilderijen zijn verschillende fases te zien waarop die bladen aanvankelijk compact zijn, maar toch voel je duidelijk de spanning dat ze uit elkaar vallen of transformeren tot iets anders. De bladen nemen de beeltenis aan van fantasiedieren die zich los vechten en in de vlucht een hoop ballast achter zich laten.

Het is expressieve abstracte beeldentaal, waarbij het gaat om snelheid en beweging, losmaken en ontvluchten, verrotting en vernieuwing. Een aantal van de werken is te zien op deze expositie.

Leo van Velzen exposeert van 11 september t/m 16 oktober 2010 in Galerie LWW, Eerste Bloemdwarsstraat 5c, 1016 KR Amsterdam. wo-za 14-17 uur.
www.galerielww.nl


Deel: ' Leo van Velzen exposeert Beweging in Natuur '
Lees ook