Ingezonden persbericht


PERSMEDEDELING

Primeur Leontien Family Ride
ROUTES VOEREN DOOR DE ONGEREPTE NATUUR VAN HOLLANDSE POLDER

Als op zaterdag 21 augustus de eerste editie van start gaat van Leontien Family Ride staat een ding al van te voren vast: de routes voeren de deelnemers langs de fraaie natuur rond de Flevolandse hoofdstad Lelystad. Samen met de Toerclub Flevoland zijn er routes uitgezet die de deelnemers laten kennis maken met de al bijna volgroeide bossen, waterpartijen en weidse vergezichten van de Flevoland. "We hebben bewust gekozen voor routes die voor velen een verrassing zullen zijn. Routes die een beeld geven van de schoonheid van het Hollandse polderlandschap", vertelt Will Denissen, coördinator van Toerclub Flevoland. Leontien van Moorsel kwam zelf naar Lelystad om de routes te verkennen. "Wat is het hier mooi", was haar conclusie. De routes hebben rustpunten waar - na het stempelen van de deelnemerskaart - een hapje en een drankje kan worden genuttigd. De rustpunten zijn gevestigd bij Wageningen Universiteit & Research aan de Edelhertweg, het Aviodrome op de Luchthaven Lelystad, Staatsbosbeheer aan de Kitsweg (bezoekerscentrum) en bij de Rabobank aan het Dukaatplein in het Stadshart. De organisatoren hebben de Bovag aangetrokken als servicepartner zodat pech onderweg snel kan worden verholpen.

Naar verwachting zullen omstreeks 600 fietsers hun keuze maken uit de 10, 25 en 60 km. lange routes. "Het is voor de eerste maal dat we een fietstocht organiseren voor het hele gezin, families, vriendengroepen, collega's van het werk. Ons accent ligt op bewegen en gezondheid. Toen we destijds begonnen met onze specifieke Ladies Ride's bleek dat mensen aan het concept moesten wennen. We zijn zeker niet ontevreden met het deelnemersaantal voor deze eerste editie. Als we er in slagen om onze boodschap over te brengen en als deze routes voor de mensen aantrekkelijk zijn, zal komende jaren het aantal deelnemers snel gaan groeien", is de mening van oud-Olympische kampioen Leontien van Moorsel. "Door de Family Ride kunnen we mannen en jongeren een vleugje gezondheid bieden. Dat was een wens die we regelmatig hoorden van deelnemers aan de Ladies Ride", glimlacht Leontien, "en als vrouwen dat vragen...”.

Op de start- en finishlocatie - het Bataviaplein nabij Batavia Stad Fashion Outlet - zijn de hele dag presentaties te zien en te volgen van verschillende organisaties. Om 11.00 uur zullen Leontien van Moorsel en burgemeester Margreet Horselenberg het startschot lossen. Vanaf omstreeks 16.00 uur start er een eindfeest voor de deelnemers en hun families. Tijdens dat slotfeest zal de opbrengst van het evenement worden aangeboden aan Pink Ribbon, de organisatie die strijd tegen borstkanker. Het slotfeest is gratis toegankelijk voor iedereen die het mee wil maken.

NOOT VOOR DE REDACTIE:

a. Voor nadere informatie: Lars van den Broek - lars@leontien.nl en William van der Meulen - williamvandermeulen@citymarketinglelystad.nl b. Wij nodigen u van harte uit om bij de officiële opening op zaterdag 21 augustus aanwezig te zijn Locatie: Bataviaplein Lelystad / aanvang 11.00 uur

Met vriendelijke groet,

Lars van den Broek

Westbaan 286
2841 MC Moordrecht
The Netherlands
tel. +31 (0)182 - 63 03 80
Mob. + 31 (0)6 24 55 33 54


Deel: ' Leontien Family Ride routes door ongerepte natuur hollandse polder '






Lees ook