SCHOOLMASTER BV

Overname LerarenAgenda

LerarenAgenda wordt een product van SchoolMaster BV

Leeuwarden, 26 maart 2002

SchoolMaster BV, leverancier van administratiesoftware voor het Voortgezet Onderwijs, heeft LerarenAgenda van Dick Ike Software overgenomen.

SchoolMaster is een slagvaardige, jonge onderneming, die het administratiepakket Magister heeft ontwikkeld voor scholen in het Voortgezet Onderwijs.
Dick Ike is sinds eind jaren tachtig de ontwikkelaar en leverancier van LerarenAgenda (LA). Hij zal met deze samenwerking een SchoolMaster worden. Dit houdt in dat hij zijn jarenlange ervaring zal inbrengen om samen met de ontwikkelkracht en professionaliteit van SchoolMaster, LerarenAgenda naar een hoger niveau te tillen.
De relatie met SchoolMaster ontstond al jaren geleden toen de directeur van SchoolMaster, Siebrand Dijkstra, in 1996 de basis legde voor de eerste Windowsversie van LA. Aan de ombouw van versie 9 naar versie 10 (de 32-bits versie) heeft hij vorig jaar eveneens meegewerkt. Nu zal SchoolMaster onder zijn leiding LA versie 11.0 gaan ontwikkelen en op de markt brengen.

Wat betekent dit concreet?
Wij zetten een aantal aspecten van deze samenwerking voor u op een rij:

-SchoolMaster zal LerarenAgenda versie 11.0 voor het eind van dit schooljaar presenteren;

-De helpdesk voor LerarenAgenda zal voorlopig nog gevoerd worden door Dick Ike;

-De LerarenAgenda website zal geïntegreerd worden met de website van SchoolMaster (www.schoolmaster.nl);

-Alle functionaliteit die LerarenAgenda en LA-Beheer nu bezitten, blijft gehandhaafd en zal natuurlijk worden uitgebreid;
-Alle koppelingen naar andere schooladministratiepakketten blijven bestaan.

Wat brengt de toekomst?
Dick Ike over de reden dat hij deze samenwerking is aangegaan: Deze samenwerking levert voor LerarenAgenda meer ontwikkelkracht, meer ondersteuning en meer continuïteit op. Het blijft uiteraard een programma dat in de eerste plaats is gemaakt om de persoonlijke leerlingenadministratie van docenten op een eenvoudige, intuïtieve, mobiele en veelzijdige wijze te voeren.

Siebrand Dijkstra is blij met het product en ziet vele uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst: LerarenAgenda zal in een richting worden ontwikkeld die het pakket dichter bij de administratiepakketten zal brengen. Wij gaan ons uiterste best doen om er een nog gebruiksvriendelijker, krachtiger en professioneler product van te maken. Wij zijn begonnen met de ontwikkeling van LerarenAgenda 11.0 en zullen dit als een zelfstandig product in de markt zetten.

SchoolMaster is opgericht in oktober 2001 door Siebrand Dijkstra. Het bedrijf met 14 werknemers (waaronder 8 programmeurs) manifesteert zich op geheel eigen wijze en een tikkeltje eigenwijs in onderwijsland. Begin 2002 werd het startschot gegeven voor de bouw van het administratiepakket Magister. Het aantal scholen dat gebruik maakt van dit pakket groeit wekelijks. Voor meer informatie over SchoolMaster, LerarenAgenda of Magister kunt u contact opnemen met SchoolMaster.

SchoolMaster BV
Oostergoweg 3
8911 MA LEEUWARDEN
Tel. 058 2987171
info@schoolmaster.nl
www.schoolmaster.nl

26 mrt 03 17:36

Deel: ' LerarenAgenda wordt product van SchoolMaster BV '
Lees ook