Gemeente Leiden

Leskistenmarkt natuur- en milieuprojecten voor primair onderwijs

Ook dit jaar wordt aan het begin van het schooljaar de leskistenmarkt natuur- en milieuprojecten gehouden op de Kinderboerderij Merenwijk in Leiden (Parkzicht 100). Woensdag 12 september (13.00 uur -16.30 uur) en donderdag 13 september (15.00 uur-16.30 uur) kunnen scholen voor primair onderwijs in de Leidse regio op de leskistenmarkt hun keuze maken en een aantal leskisten reserveren. De organisatie verwacht, net als andere jaren, veel belangstelling van het onderwijs.

Met een leskist heeft een leerkracht alles bij de hand om een aantal lessen te geven met veel illustraties en allerlei praktische materialen.
De leskist 'Koos Konijn' voor groep 1 - 4 wordt extra spannend, omdat de school gedurende een week een echt konijn te logeren krijgt. En de leskist 'Van akker tot bakker' voor groep 4 - 5 heeft behalve een handleiding, dia's en plaatmateriaal, ook tarwehalmen, graankorrels, een handmolen, een deegkom en een oventje.
In de Leidse regio kunnen de scholen gebruik maken van 62 leskisten over 42 verschillende onderwerpen. Dit grote aanbod bestaat dankzij de regionale samenwerking op het gebied van natuur- en milieueducatie. Op de leskistenmarkt staan kisten van de afdeling Natuur- en milieueducatie in Leiden, van het Milieueducatief Centrum in Leiderdorp en van de gemeenten Voorschoten en Alkemade. De Zoeterwoudse scholen hebben extra exemplaren gemaakt van de veel gevraagde onderwerpen.

Dit jaar kunnen scholen ook een regenton bestellen bij de Milieudienst West-Holland in het kader van de actie 'Ton voor water'.

De leskisten zijn bestemd voor de groepen 1 t/m 8 van het primair onderwijs, maar kunnen ook gebruikt worden voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Deel: ' Leskistenmarkt natuur- en milieuprojecten Leiden '
Lees ook