Let’s Touch – de nieuwe vorm van communicatie


Huizen, 20141009 -- Wat is Let’s Touch? De mobiele app Let’s Touch laat mensen op een nieuwe manier met elkaar communiceren. Met elkaar bellen, sms-en en chatten vinden we tegenwoordig heel gewoon. Maar wat nu als we met elkaar kunnen communiceren door elkaar te 'touchen' via het scherm op de smartphone? Het Nederlandse initiatief Let’s Touch heeft sinds kort een app op de markt gebracht die dit mogelijk maakt! De bedenker, Rik Veldhuizen, kwam op het idee gedurende één van zijn zakenreizen. Naast het bellen en WhatsAppen, was hij op zoek naar een nieuwe en leuke manier van communiceren met het thuisfront.

Let’s Touch – de nieuwe vorm van communicatieDit was het begin van de Let’s Touch app, die inmiddels verkrijgbaar is in de App Stores, wereldwijd zowel voor iOS als voor Android.

In het kort werkt de app als volgt: nadat je de app zelf hebt geïnstalleerd, nodig je iemand anders (bijvoorbeeld je partner) uit om de app ook te installeren (dat kan heel eenvoudig via een SMS-bericht).Vervolgens stuur je deze persoon een touch-verzoek die via een notificatie binnenkomt. Zodra je de touch accepteert gebeurt er iets wonderlijks... 

Hoe werkt het?

Er verschijnt een vingerafdruk in je scherm en zodra je die met je eigen vinger aanraakt, voel je middels een vibratie dat je contact maakt met elkaar. Deze vibratie gaat gepaard met sprankelende kleurfonteinen en een zoemend geluid. Dit is het zogenaamde touchen (aanraken in goed Nederlands). Maar er is meer mogelijk dan alleen dit touchen met elkaar! Via een menu kunnen emoticons en melodietjes naar elkaar gestuurd worden, kan samen een spelletje gespeeld worden en kunnen ook foto’s gemaakt worden die met elkaar gedeeld kunnen worden. 

Daarnaast is het mogelijk om tekeningen met elkaar uit te wisselen en kan er een zogenaamd 'touchbericht' worden achtergelaten, zodra de ontvanger de touch niet beantwoordt. 

Crowdfunding

Het bedrijf achter Let’s Touch (Let’s Touch B.V.) is op dit moment bezig om financiering op te halen via crowdfunding platform Symbid. Het bedrijf heeft in deze fase circa  € 30.000,- euro nodig om de app internationaal in de markt te zetten om vervolgens viraal verder te groeien.  Een deel van het geld wordt ook gebruikt om de app verder door te ontwikkelen, want de concurrentie zit natuurlijk niet stil.

Wat is het verdienmodel?

De Let’s Touch app is gratis en genereert omzet door middel van advertenties. In de toekomst kunnen in-app aankopen worden gedaan, zoals virtuele stickers die momenteel erg populair zijn. Meer informatie is te vinden op www.letstouch.co en de app kan gedownload worden in de App Stores.

Afbeeldingen:

https://www.letstouch.co/wp-content/uploads/2014/10/iphone1.png

https://www.letstouch.co/wp-content/uploads/2014/10/iphone2.png

https://www.letstouch.co/wp-content/uploads/2014/10/iphone3.png

https://www.letstouch.co/wp-content/uploads/2014/10/iphone4.png


Noot voor redacties:

Deel: ' Let’s Touch – de nieuwe vorm van communicatie '
Lees ook