Level 3 en Solid State Networks bundelen krachten op het gebied van geïntegreerde gaming-oplossing

Het gecombineerde Level 3 CDN en Solid State Networks Game Publishing Software biedt snellere downloads en verbeterde analysemogelijkheden

BROOMFIELD, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100308 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het een samenwerking is aangegaan met Solid State Networks, een vooraanstaand leverancier van gamepublicatiesoftware, om gameontwikkelaars en -uitgevers een geïntegreerde oplossing voor het aanbod aan games te bieden dat ontworpen is om de speler betere conversie en retentie te bieden, de operationele efficiëntie te verbeteren en vervolgbare rapportagemetrieken te verschaffen.

De game-uitgeverssoftware van Solid State Networks maakt een probleemloze ervaring bij aankoop en update van games mogelijk, door hogere conversie- en retentiesnelheden te verfijnen. De mogelijkheden voor inbreng van de speler maken monetisatie mogelijk tijdens gamedownloads en -updates telkens wanneer een game wordt uitgebracht. De geïntegreerde oplossing zal deze mogelijkheden verbeteren samen met Level 3’s uitgebreide IP-transit netwerk en verfijnde content delivery network (CDN).

“Onze klanten op het gebied van on-line games vragen de best mogelijke toegangservaring voor hun spelers, naast een efficiënt updating- en schakelproces in een oplossing die op maat kan worden gemaakt om te kunnen voldoen aan de speciale eisen van hun games. Door het combineren van deze mogelijkheden met Level 3’s netwerk, beschikken we over een eind-tot-eind oplossing die de totale gebruikerservaring verbetert,” aldus Rick Buonincontri, CEO van Solid State Networks. “Met deze verbeterde ervaring worden ook uitgebreidere data geleverd, want onze klanten hebben nu toegang tot zowel ons rapportage- als het Level 3 analytica-platform.”

Level 3’s suite van CDN-services voor de gamingmarkt omvat caching- en downloadservices, opslagdiensten, livestreaming van events waaronder game-lanceringen en –competities alsmede geavanceerde rapportagemogelijkheden en realtime trafficcijfers die zichtbaarheid en inzicht bieden. Content afkomstig van het Level 3 netwerk doorloopt minder netwerken (hops) op weg naar internetbestemmingen, wat helpt bij het mogelijk maken van consistentere prestaties, minder downtime en minder verstoring van de gaming-ervaring.

“Level 3’s samenwerking met Solid State Networks biedt een krachtige oplossing voor game-uitgevers om de gebruikerservaring te verbeteren en tegelijkertijd realtime statistische gebruiksgegevens te bieden die game-uitgevers helpen verkeerspatronen beter te begrijpen en aanpassingen door te voeren voor hun bedrijf en voor hun klanten,” aldus Peter Neill, senior vice president van Content Markets bij Level 3. “Ons network en ons Content Analytics platform zijn zeer geschikt voor de gamesbranche en wij kijken ernaar uit om onze samenwerkrelaties en onze aanwezigheid komend jaar uit te breiden.”

Level 3 en Solid State Networks werken samen als onderdeel van Level 3’s onlangs gelanceerde Content Delivery Partner Program (CDP). Het programma stelt zakenpartners in staat het Level 3 CDN en Vyvx broadcastplatform te verbeteren om zo een uitstekende ervaring mogelijk te maken voor online en uitzendeindgebruikers. Level 3 werkt nauw samen met zakenpartners aan het op maat maken van oplossingen met toegevoegde waarde die de mogelijkheden verbeteren van diensten die contentmakers koppelen met contentconsumenten. Klik op hier voor meer informatie over het programma.

Bezoek voor meer informatie over Level 3’s suite van gaming-oplossingen www.level3delivers.com/gaming of klik hier.

Bezoek voor meer informatie over Solid State Networks software-oplossingen www.solidstatenetworks.com

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een vooraanstaand internationaal leverancier van communicatiediensten. Ondernemingen, content-leveranciers, groothandelaren en overheidsinstanties vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een brancheleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 levert een portefeuille van metrodiensten en langeafstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van content en spraakdiensten. Bezoek voor meer informatie www.Level3.com.

© Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden. Level 3, Vyvx, Level 3 Communications en het Level 3 Communications Logo zijn geregistreerde servicemerken of servicemerken van Level 3 Communications, LLC en/of een van hun gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en/of andere landen. Level 3 diensten worden verleend door 100% dochterbedrijven van Level 3 Communications, Inc. Andere namen van diensten, productnamen, bedrijfsnamen of logo’s die hierin zijn opgenomen zijn de handelsmerken of servicemerken van hun respectievelijke eigenaars.

Over Solid State Networks

Solid State Networks is een vooraanstaand ontwikkelaar van gespecialiseerde contentleveringsoplossingen met uitstekende prestaties, waaronder gamepublicatiesoftware. Sinds begin 2007 krijgt Solid State Networks steeds meer erkenning binnen de gamingbranche als zeer innovatief bedrijf met betrouwbare technologie en veelzijdige gameleverings- en schakeloplossingen voor bedrijven zoals Funcom, Riot Games, Wizards of the Coast, Abandon Interactive, Vogster Entertainment en anderen. Bezoek voor meer informatie www.solidstatenetworks.com.

Forward-Looking Statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn van vooruitblikkende aard. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat werkelijke gebeurtenissen wezenlijk verschillen van wat is aangegeven of geïmpliceerd in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt, zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, verstoringen van de financiële markten die het vermogen van Level 3 zouden kunnen verstoren om extra financieringen te verwerven, maar ook het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten en te onderhouden; overgenomen bedrijven met succes te integreren; effectieve bedrijfsondersteuningssystemen te ontwikkelen; het intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; systeem- en netwerkfouten of storingen te verhelpen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges te genereren; aanpassen aan snelle technologische veranderingen die leiden tot verdere concurrentie; gekwalificeerde managers en overig personeel aantrekken en behouden en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie met betrekking tot deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Alexis Hammack, 720-888-2441 (Media)

Mark Stoutenberg, 720-888-2518 (Beleggers)

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000

Deel: ' Level 3 en Solid State Networks bundelen krachten in gaming-oplossing '
Lees ook