Level 3 gaat diensten leveren op het gebied van caching en download, origin storage en content-analyse

Level 3 gaat diensten leveren op het gebied van caching en download, origin storage en content-analyse

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100304 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het door CCP, een bedrijf dat MMOG-games ontwikkelt (massively multiplayer online gaming / grootschalige online rollenspellen), is gekozen om CDN-diensten (content delivery network) te leveren ter ondersteuning van het bedrijf en diens games, waaronder het bekroonde SF/fantasy-spel Eve Online.

Onder de voorwaarden van de meerjarige overeenkomst zal Level 3 aan CCP diensten leveren op het gebied van caching en download, origin storage en content-analyse. De content-analyses van Level 3 zijn een rapportagecomponent van Level 3 Media Portal en biedt CDN-klanten toegang tot ‘rich data’ over patronen in het gegevensverkeer en over websitebezoekers.

“CCP heeft een netwerk nodig dat snel, veilig en foutloos bestanden kan verzenden naar honderdduizenden eindgebruikers over de hele wereld”, aldus Jón Hörðdal, Chief Operating Officer van CCP. “De flexibiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk van Level 3, in combinatie met het realtime gegevensverkeer en het inzicht in de gebruikers via het rapportageplatform waren doorslaggevende redenen om met hen samen te werken.”

CCP, dat is opgericht in de IJslandse hoofdstad Reykjavik, heeft een aantal internationale kantoren, waaronder vestigingen in de Verenigde Staten, China en het Verenigd Koninkrijk, en bedient klanten op het gebied van gaming over de hele wereld. Door het inzetten van het IP-transit-netwerk, de strategisch geplaatste servers en gepatenteerde CDN-technologie van Level 3 kan CCP sneller en betrouwbaarder de content van zijn games distribueren naar eindgebruikers, waar zij ook spelen.

“Nu MMOG’s populairder zijn geworden, hebben ontwikkelaars zoals CCP steeds meer behoefte aan een betrouwbaar netwerk met een groot bereik dat hen de zekerheid geeft dat enorme wereldwijde groepen gebruikers zonder storingen of onderbrekingen hun spel kunnen spelen, ook bij zeer intensief gegevensverkeer”, aldus Peter Neill, senior vicepresident Content Markets van Level 3. “Het CDN-platform van Level 3 wordt geoptimaliseerd voor dergelijke zeer grote bestandsdownloads, zodat klanten van CCP sneller kunnen worden voorzien van game patches en updates.”

Kijk voor meer informatie over CDN- en game-diensten van Level 3 op www.level3delivers.com/gaming.

Kijk voor meer informatie over CCP op www.ccpgames.com.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een vooraanstaande internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metrodiensten (via het stadsnetwerk) en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van mediacontent en voice-diensten. Kijk voor meer informatie op www.Level3.com.

Forward-Looking Statement

Een aantal van de uitspraken gedaan in dit persbericht zijn toekomstgericht van aard. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van de bedrijfsleiding. Deze op de toekomst gerichte mededelingen (forward-looking statements) zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat de feitelijke gebeurtenissen aanzienlijk verschillen van wat gesteld of geïmpliceerd wordt door de verklaringen. De belangrijkste factoren die kunnen verhinderen dat Level 3 de gestelde doelen bereikt zijn onder andere de huidige onzekerheid in de wereldwijde financiële markten en de wereldwijde economie; ontwrichting van de financiële markten die invloed kunnen hebben op de kansen van Level 3 om meer financiering te verkrijgen, evenals de mogelijkheid voor het bedrijf om: het volume van het verkeer op het netwerk te verhogen; aangekochte bedrijven met succes te integreren; intellectueel bezit en eigendomsrechten te verdedigen; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; het falen of het uitvallen van beheerssystemen en netwerken te beheersen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de vraag van klanten en zorgen voor aanvaardbare winstmarges; gekwalificeerde managers en ander personeel aan te trekken en te behouden; en aan alle voorwaarden van schuldenverplichtingen te voldoen. Verdere informatie over deze en andere belangrijke factoren zijn te vinden in de documenten ingediend door Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten geëvalueerd worden in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is op geen enkele wijze verplicht en verwerpt uitdrukkelijk elke verplichting om deze toekomstgerichte mededelingen bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000

Deel: ' Level 3 gekozen om CDN-diensten te leveren voor games van CCP '


Lees ook