Level 3 levert live online streaming aan ’s werelds grootste bijeenkomst van spelers en fans van EVE Online

Vooraanstaand game-ontwikkelaar CCP Games werkt met Level 3 voor het streamen van EVE Fanfest VII in IJsland

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110310 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het caching- en streamingdiensten zal leveren ter ondersteuning van de live online levering van het zevende jaarlijkse Fanfest CCP Games van 24-26 maart. Het evenement is een internationale bijeenkomst van fans en spelers van de virtuele wereld van EVE Online, CCP’s bekroonde omvangrijke online rollenspelgame voor meerdere spelers (MMORPG).

“Met de ondersteuning van Level 3’s wereldwijde netwerk en ervaring met live events, hopen wij fans het gevoel te geven dat zij zo dicht mogelijk bij de actie staan, ongeacht waar in de wereld zij zich bevinden,” aldus Jón Hörðdal, chief operating officer van CCP. “Level 3 ondersteunt EVE Online iedere dag en zij hebben eerder EVE Online Alliance Tournament gestreamd, een van de grootste online evenementen in de geschiedenis van CCP. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij ons zullen helpen een geweldige ervaring te bieden aan fans online voor wie het niet mogelijk is om naar IJsland te komen.”

Spelers van EVE Online zullen van over de hele wereld bij Fanfest,in Reykjavik, IJsland samenkomen om de laatste aankondigingen en presentaties over de toekomst van de game uit de eerste hand te vernemen, om deel te nemen aan discussiepanels en presentaties met EVE-ontwikkelaars, om tegen elkaar te spelen en om gewoon plezier te hebben met andere fans van EVE Online. Level 3 zal alle activiteiten live via het Level 3 mondiale CDN-platform leveren aan het publiek online op de website van CCP, https://fanfest.eveonline.com. De live feed zal vanaf de ochtend van 25 maart beschikbaar zijn en doorgaan tot het einde van het feest op 26 maart.

“Omdat de grootste evenementen van de game-industrie steeds meer beginnen te lijken op de grootste sport- of media-evenementen, qua publiek en verwachtingen rondom de kwaliteit van de dienstverlening, is het belangrijk een netwerkpartner te hebben die begrijpt hoe uitstekende kwaliteit bereikt kan worden, van creatie tot consumptie”, aldus James Heard, president van European Markets bij Level 3. “Level 3 heeft gedurende jaren enkele van de grootste entertainment- en sportevenementen ondersteund, en we zijn verheugd dat wij in de positie zijn om die expertise in evenementmanagement en –levering mee te brengen naar ons werk bij CCP”.

Level 3 heeft voor de eerste keer in maart 2010 de overeenkomst met het in IJsland gevestigde CCP bekendgemaakt. Level 3 levert momenteel CDN (content delivery network)-diensten, caching, download, origin-opslag en hun geavanceerde Content Analytics-platform voor CCP’s EVE Online titel.

Kijk om meer te weten te komen over diensten voor de online game-industrie van Level 3 op: www.level3.com/index.cfm?pageID=151.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een leidinggevende leverancier van, op vezel gebaseerde communicatiediensten. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metro- en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, data, internet, levering van mediacontent en voicediensten. Kijk voor meer informatie op www.Level3.com.

Vooruitziende verklaring

Enkele van de verklaringen in dit persbericht zijn vooruitziend. Dergelijke verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze vooruitziende verklaringen zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de daadwerkelijke gebeurtenissen aanzienlijk afwijken van wat uitdrukkelijk of stilzwijgend wordt aangegeven in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt zijn onder andere, maar niet beperkt tot, de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, een stopzetting van de ontwikkeling en uitbreiding van het internet als een communicatiemiddel en marktplaats voor de distributie en consumptie van gegevens en video, en verstoringen van de financiële markten die van invloed zouden kunnen zijn op het vermogen van Level 3 om extra financieringen te verwerven. Andere factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten of op peil te houden, , effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen, systeem- en netwerkfouten of -storingen te verhelpen, nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges te genereren, de intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen, zich aan te passen aan snelle technologische ontwikkelingen die tot meer concurrentie leiden, gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden, overgenomen bedrijven met succes te integreren, en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie over deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De verklaringen in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze vooruitziende verklaring bij te werken of aan te passen, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
alexis.hammack@level3.com
of
Investeerders:
Mark Stoutenberg, 720-888-2518

mark.stoutenberg@level3.com

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000

Deel: ' Level 3 levert live online streaming aan spelers en fans EVE Online '


Lees ook