Level 3 geselecteerd als exclusief contentleveringsprovider voor Metaboli en GameTap

Levering van CDN-diensten voor Europa’s vooraanstaande distributeur van videogames voor downloaden en online-gaming

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20091006 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT), is geselecteerd door het bedrijf dat opereert als Metaboli in Europa en GameTap in Noord-Amerika voor het exclusief leveren van caching- en downloaddiensten ter ondersteuning van hun online gamingproducten. Met een netwerk van meer dan 50 partnersites levert het gamingplatform als enige Games on Demand, een abonnementsdienst, en Download to Own, een dienst waarbij games worden gekocht.

“Omdat ons bedrijf blijft groeien, zowel in Europa als in Noord-Amerika, is het van belang dat onze CDN provider consistent geweldige kwaliteit blijft leveren en de capaciteit bezit om peak loads en flash events af te handelen, zonder dat dit de totale online gaming-ervaring verstoort”, aldus Olivier Decrock, chief executive officer van Metaboli. “Level 3 heeft ons een geweldige oplossing geboden en hun naadloze wereldwijde activiteit is belangrijk voor de ontwikkeling van ons bedrijfsmodel.”

Level 3 werkt samen met Metaboli in Europa sinds begin 2009 en lever teen oplossing ter ondersteuning van het Europese platform. Na sterke prestaties en een uitstekende servicekwaliteit selecteerde Metaboli de Level 3 caching-oplossing voor de herlancering van het Noordamerikaanse GameTap platform.

“Level 3 heeft een netwerk dat bestemd is voor het ondersteunen van de topkwalieit-ervaring die online-gamers vandaag de dag leveren”, aldus James Heard, president van Level 3’s European Markets Group. “Wij zijn zeer verheugd dat wij het Metaboli en het GameTap platform kunnen ondersteunen en begrijpen de waarde die een mondiale oplossing geeft. Onze uitstekende reputatie op het gebied van op IP gebaseerd netwerken en de kwaliteit van ons content-leveringsplatform biedt de markt unieke expertise.”

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT), is een toonaangevend internationaal aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Diensten van Level 3 worden geleverd door 100% dochterondernemingen van Level 3 Communications, Inc. Enterprise, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsorganisaties vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een combinatie van schaalbaarheid en waarde van een eind-tot-eind glazvezelnetwerk dat leidend is voor de branche. Level 3 heeft metro- en langeafstandsdiensten, waaronder transport, data, internet, levering van mediacontent en voice-diensten. Kijk voor informatie op www.Level3.com.

Forward-Looking Statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke gebeurtenissen wezenlijk verschillen van wat is aangegeven of wordt geïmpliceerd in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, verstoringen van de financiële markten die het vermogen van Level 3 zouden kunnen verstoren om extra financieringen te verwerven, maar ook het vermogen van het bedrijf om: overgenomen bedrijven met succes te integreren, het verkeer op het netwerk te vergroten; de intellectuele eigendom en eigendomsrechten te beschermen; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; systeem- en netwerkfouten of storingen te verhelpen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges te genereren, om gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden en om te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie met betrekking tot deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of om andere redenen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Hannah Britt, +44 20 7954 2128
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000

Deel: ' Level 3 wordt exclusief contentleveringsprovider Metaboli en GameTap '


Lees ook