KRO De Wandeling

Leven van seks, drank en drugs opzij voor werk in verzorging

KRO DE WANDELING, VRIJDAG 14 MAART

HILVERSUM, 20030311 -- Peter de Rooij (42) werkt in een verpleeghuis en volgt een opleiding in de verzorging. Maar daarvoor was wel een omwenteling nodig vanuit een leven waarin seks, drugs en drank centraal stonden. "Als je toen gezegd had dat ik nu in de zorg zou werken had ik je voor gek versleten..."

Tijdens de tiende etappe van KRO De Wandeling op weg naar Nijmegen gaat Lucette Verboven met Peter de Rooij terug naar zijn jeugd en de keuze om een ander leven te leiden. "In het leger smeten we geld over de balk voor drank en drugs en vierden feest met de meisjes. Daarna ging het uitgaansleven gewoon door: in het weekeinde zopen we ontzettend veel." Tijdens een langdurige verbouwing van zijn woning krijgt Peter de Rooij tijd om na te denken. "Wat zijn échte vrienden? Zodra er niet zoveel te zuipen en te gebruiken was bleven er een hoop weg." Als hij ziet dat bij een vriend het geloof veel betekent groeit in hem het verlangen om zijn leven te veranderen. "Ik wilde mijn geloof handen en voeten geven en echt iets voor anderen betekenen." Peter de Rooij in gesprek met Lucette over zijn leven van uitersten. "Ik kan geen half werk leveren, dat zit niet in mijn aard. Ik wil steeds meer..."

KRO De Wandeling volgt tot eind mei het traject van Oldenzaal, door Duitsland naar Nijmegen. Onderweg ontmoet presentatrice Lucette Verboven mensen die hun hart volgen. Het seizoen wordt afgesloten met de grote KRO Wandeldag.

KRO De Wandeling, vrijdag 14 maart 16.30 uur (HH. op zondag 16 maart 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.

Deel: ' Leven van seks, drank en drugs opzij voor werk in verzorging '
Lees ook