Lexus LS 400 standaard met luchtvering en navigatiesysteem

(27 September 1999)

PERSBERICHT:

Wie de prijslijst van de prestigieuze Lexus LS400 bestudeert, komt tot de conclusie dat het aantal, tegen meerprijs verkrijgbare opties, relatief beperkt is. Dat heeft alles te maken met de zeer omvangrijke uitrusting die elke LS400 van huis uit al meekrijgt. De mogelijkheden om op dit topmodel opties te bestellen, zijn zelfs nog kleiner geworden, nu ook het navigatiesysteem en de luchtvering standaard geleverd worden.

De LS400 staat aan de top van het Lexus-programma en mag gerust als een executive limousine gekenschetst worden. Onder z'n statige carrosserie gaat een machtige V8-motor schuil, die fluisterstil z'n werk doet en met een vermogen van 209 kW/284 pk een surplus aan kracht biedt. Het woord 'comfort' mag in het geval van deze LS400 met hoofdletters geschreven worden, zonder afbreuk te doen aan de uitmuntende stabiliteit die hij te bieden heeft. Ook de service die er voor deze auto geldt, laat zien dat het hier om de absolute topklasse gaat. Kopers van een nieuwe Lexus LS400 kunnen gedurende de eerste drie jaar na aankoop rekenen op het zogeheten 'Red Carpet Treatment', waarbij de auto voor de gebruikelijke onderhoudsbezoeken aan de dealer, gehaald en gebracht wordt. Overigens wordt elke Lexus LS400 verkocht met drie jaar of 100.000 kilometer volledige garantie.

Uiteraard hoort bij een limousine als de Lexus LS400 een standaarduitrusting die niets meer te wensen overlaat. En dat doet deze dan ook niet. Lederen bekleding, een audio-systeem met zeven speakers en CD-wisselaar, cruise control, lichtmetalen velgen, elektrisch verstelbare voorstoelen, Brake Assist, het is slechts een greep uit de vele zaken die standaard zijn. Nieuw binnen deze standaarduitrusting is allereerst het zogeheten Multi-vision-/navigatiesysteem met touch-screen. Dat omvat een zeer geavanceerd LCD--kleurenscherm in de middenconsole voor de bediening van de klimaatregeling, de audio-installatie, de boordcomputer en het navigatiesysteem. Nieuw voor de Lexus LS400 is verder de standaard aanwezigheid van luchtvering met automatische niveauregeling, waardoor het comfort op een nog hoger plan wordt getild en de wagenhoogte constant blijft, ongeacht de belading.

De uitbreiding van de standaarduitrusting met het Multi-vision-navigatiesysteem en de luchtvering, die voorheen voor een meerprijs van in totaal Fl. 17.991,-/EUR. 8.165,-zorgde, heeft geen gevolgen voor de prijs van de Lexus LS400. Die bedraagt onveranderd Fl. 195.490,-/EUR 88.710,-.

Zoekwoorden:

Deel: ' Lexus LS 400 standaard met luchtvering en navigatiesysteem '
Lees ook