Lezing Bonnie Honig: Emergency Politics. Burgermoed in benarde tijden


NIJMEGEN, 20120322 -- Bonnie Honig, de bekende Amerikaanse politiek filosoof, heeft een originele kijk op politiek in tijden van nood en onrust. Zo vergelijkt ze de gure conservatieve wind die na 9/11 door de Verenigde Staten en andere westerse landen waait, met de Red Scare van 1919. Welke lessen kunnen we uit deze periode trekken voor onze huidige tijd? Donderdag 12 april 2012 |20.00 - 22.00 uur, Aula Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2. www.ru.nl/sp/bonniehonig

Tijdens de Red Scare van 1919 heerste in de Verenigde Staten een blinde paniek over anarchisten, communisten en alles wat progressief leek. Het regende repressieve wetten en maatregelen. Maar ook toen waren er mensen die de moed hadden om op te komen voor democratische waarden.

Bonnie Honig is hoogleraar Politieke filosofie aan Northwestern University in Evanston/Chicago. Zij is bekend geworden door haar opvatting dat niet alleen consensus maar ook conflicten een essentieel onderdeel vormen van vitale democratische politiek.
Joos van Vugt, programmamaker bij Soeterbeeck Programma, gaat met Bonnie Honig in gesprek.

De voertaal is Engels.

Meer informatie www.ru.nl/sp/bonniehonig


Deel: ' Lezing Bonnie Honig Emergency Politics. Burgermoed in benarde tijden '
Lees ook