Lezing door transhumanist Anders Sandberg


How to Improve Humanity. How Far Can We Go?

NIJMEGEN, 20140408 -- Nooit meer ziek en allemaal even perfect. Volgens de bekende Zweedse transhumanist, Anders Sandberg, kunnen we zelf de volgende stap in de evolutie zetten. We zijn al hard op weg met het gebruik van implantaten, genetische selectie, smart drugs en breinstimulatie. Wat is er nog meer mogelijk om onze lichamen te verbeteren en hoe ver kunnen en willen we gaan? En hoe besluiten we wat en wie we willen zijn? Zeker als ons eigen beslissingsproces ook veranderd kan worden. Donderdag 10 april 2014, 19.30 - 21.30 uur, Linnaeusgebouw RU Nijmegen, Heyendaalseweg 137

Na de lezing gaat Sandberg  in gesprek met Laurens Landeweerd, techniekfilosoof aan de Radboud Universiteit. Christoph Lüthy, hoogleraar Geschiedenis van de filosofie aan de Radboud Universiteit, is de gespreksleider. De voertaal is Engels.

Bekijk de TEDx-Lezing van Anders Sandberg: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OmVoQivg6WY

Deelname: € 9,50 | medewerkers en Vrienden van de RU € 7,- | studenten gratis

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/sandberg

Het kwetsbare menselijke lichaam wordt volgens transhumanisten op den duur technisch verbeterd of zelfs helemaal overbodig. Want waarom zouden we onszelf niet uploaden in een computer, zodat de mogelijkheden eindeloos worden?

Anders Sandberg is een bekende Zweedse transhumanist die regelmatig lezingen geeft en meewerkt aan documentaires. Hij is onderzoeker aan het prestigieuze Future of Humanity Institute van Oxford University.

Dit programma is een samenwerking van het Soeterbeeck Programma en het Centrum voor Ethiek van de Radboud Universiteit Nijmegen.


Deel: ' Lezing door transhumanist Anders Sandberg '
Lees ook