Universiteit van Amsterdam


Traditionele modellen falen bij analyse crises in Rusland en Oost-Azië

Lezing en debat Karel van Wolferen en Michael Ellman

Persbericht 13 januari 1999

Op 21 januari 1999 verzorgen Aziëkenner Karel van Wolferen en de econoom professor Michael Ellman een lezing, getiteld The world economic disorder, and the weakness of conventional solutions. In deze lezing leveren beide sprekers kritiek op de conventionele economische verklaringsmodellen. Bij het analyseren van de crises in Rusland en Oost-Azië hebben de gangbare moddellen te weinig rekening gehouden met de politieke omgeving waarbinnen deze economieën functioneren. De sprekers introduceren een nieuwe benadering, waarvan ze verwachten dat deze kan bijdragen aan ons economisch welzijn in de toekomst.

De Engelstalige lezing vindt plaats in de Aula van de Universiteit van Amsterdam, Singel 411 en begint om 15.00 uur. Aansluitend is er een debat met het publiek.

Professor Michael Ellman is hoogleraar economische stelsels, in het bijzonder de leer van de transitie-economie, aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de UvA. Hij ontving in 1998 de Kondratieff prijs voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de sociale wetenschappen. Ellman is een gerenommeerd specialist op het terrein van de Russische economie.

Karel van Wolferen is universiteitshoogleraar van de UvA en leidt daar het Institute for Comparative Political and Economic Institutions (ICPEI). Het doel van dit nieuwe instituut is, op basis van inzichten over Azië, bij te dragen aan vernieuwende analyses van politieke en economische instituties.

Deel: ' Lezing falende analyses crises in Rusland en Oost-Azië '
Lees ook