Han Steenbruggen bij BroodjeKunst


DWINGELOO, 20131008 -- In Dwingeloo houdt Han Steenbruggen, directeur/conservator van Museum Belvédère in Oranjewoud bij Heerenveen, op 13 oktober een lezing. Hij gaat in op de Groninger kunstgroep 'de Ploeg' maar legt ook verbindingen naar de Friese beeldende kunst. Hij laat zien hoe kunst uit de regio zich kan meten met bekende namen en zo een provincie-overstijgende betekenis kan hebben.

In de galerie-ruimte van restaurant ‘Onder de Eiken’ te Dwingeloo wordt op zondagmiddag 13 oktober aanstaande om 12.00 uur een lezing gehouden door Han Steenbruggen. Han Steenbruggen (52) is directeur/conservator van Museum Belvédère in Oranjewoud bij Heerenveen. Steenbruggen was aanvankelijk conservator moderne kunst bij het Groninger Museum. Als hoofd van het Ploeg-paviljoen verrichtte Steenbruggen daar ook wetenschappelijk onderzoek. Het Museum Belvédère waar Steenbruggen sinds 2008 de directeursfunctie bekleedt, is een particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland. Een bijzonder gebouw op een bijzondere locatie en bij uitstek gericht op Friese kunst. De architectuur van het gebouw en het regionale karakter was voor Steenbruggen mede aanleiding om deze uitdaging in 2008 aan te gaan. Na vijf jaar Belvédère is het interessant te ontdekken welke accenten hij, als bestuurder, heeft aangebracht. In zijn lezing bij BroodjeKunst zal Steenbruggen ingaan op de Groninger kunstgroep 'de Ploeg' maar ook verbindingen leggen naar de Friese beeldende kunst. Hij laat zien hoe kunst uit de regio zich kan meten met bekende namen en zo een provincie-overstijgende betekenis kan hebben.

Na de lezing van Han Steenbruggen kunt u weer van de lunch genieten, samengesteld uit biologische producten. Door sponsoring van restaurant ‘Onder de Eiken’ en kunstbureau ‘Arteria’ konden de initiatiefnemers de toegangsprijs inclusief lunch op 15 euro per persoon houden. Reservering via broodjekunst@kpnmail.nl.


Deel: ' Lezing Han Steenbruggen bij BroodjeKunst in Dwingeloo '
Lees ook