Ingezonden persbericht


Lezing HOVO Alkmaar; 'Het nieuwe Duitsland'

HOVO Alkmaar

verzorgt op de locatie van de Hogeschool Inholland Alkmaar de universiteit van de derde leeftijd. Met cursussen, lezingencycli en excursies op universitair / hbo-niveau voor iedereen van vijftig jaar of ouder, brengt HOVO Alkmaar het ideaal van een leven lang leren in de praktijk. Ontplooiing en verdieping, verbreding van de eigen horizon door het verwerven van kennis en inzicht in het gekozen vakgebied staan bij dit type onderwijs centraal. Met andere woorden: 'leren om het leren', 'onderwijs genieten' in de meest letterlijke zin van het woord

Spreker: Margriet Brandsma (voormalig NOS-correspondent te Duitsland)

Dinsdag 8 mei 2012 om 14.30 uur: Rabobankzaal Inholland Alkmaar

Programma

14.30 uur Inloop met koffie en thee

15.00 uur Start lezing; spreker Margriet Brandsma

16.00 uur Discussie

16.30 uur Sluiting

Inhoud

In haar lezing gaat Margriet uitvoerig in op de volgende vragen. Hoe is het herenigingsproces verlopen? Hoe heeft het herenigde Duitsland zich ontwikkeld de afgelopen ruim 20 jaar? En ook: Hoe gaat het land om met de nieuwe, leidende rol in Europa? Is het nog altijd een land om 'bang' van te zijn of is de democratie zodanig geworteld dat niemand meer bang hoeft te zijn voor Duitse hegemonie?

Uiteraard staat zij stil bij de rol van Merkel in deze processen en hoe Duitsland omgaat met het belaste verleden.

Spreker

Margriet Brandsma is een Nederlands journalist. Ze werkt vanaf 1994 bij de NOS, eerst als politiek- en algemeen verslaggever en van 2002 tot eind 2010 als correspondent in Duitsland. Nu is ze onder meer research-verslaggever voor de NOS. Brandsma wilde als kind al een journalist worden, en heeft die droom kunnen waarmaken. Ze begon bij het Noordhollands Dagblad in Alkmaar.

In de jaren 70 ging ze bij de radio werken, via de IKON kon ze aan de slag bij het actualiteitenprogramma 'Hier en Nu' van de NCRV. Na een poosje bij 'Met het oog op Morgen' stapte ze over naar de NOS, waar ze uiteindelijk in Duitsland terechtkwam om als correspondent te gaan werken. Op 30 december 2010 was haar laatste reportage uit Duitsland in het journaal te zien.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het sturen van een e-mailbericht aan: hovo.alkmaar@inholland.nl onder vermelding van 'ik wil graag de lezing bijwonen'.

Kosten

Aan deze lezing zijn kosten verbonden. U kunt de lezing bijwonen door het contant betalen van 10,00 aan de deur.

Damienne Leijen
Onderwijscoordinator

Deel: ' Lezing HOVO Alkmaar met Margriet Brandsma '


Lees ook