Lezing in Rotterdam: Herstel is wél mogelijk


ROTTERDAM, 20161118 -- Onbewuste chronische stress houdt vermoeidheid en tal van andere klachten in stand. Helga Verhoeven, ervaringsdeskundige en eigenaar/trainer van Ander Leven, geeft op donderdag 24 november in Centrum Djoj in Rotterdam een informatiebijeenkomst over hoe deze vicieuze cirkel met de training het Alexander Concept te doorbreken is. Helga ervoer zelf aan den lijve wat vermoeidheid met een mens kan doen. Na 30 jaar chronisch vermoeid te zijn geweest, vond ze uiteindelijk de oplossing en herstelde snel. Ze ontwikkelde aan de hand van haar eigen proces een training die de onderliggende oorzaak van de symptomen blijvend aanpakt; het Alexander Concept.

Stress, dé veroorzaker van veel emotionele en fysieke klachten
Chronische (vaak onbewuste)  stress speelt een grote rol bij uiteenlopende klachten als chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk, prikkelbare darm syndroom, angsten, slaapproblemen, faalangst, laag zelfbeeld, energiegebrek en eetstoornissen. Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek; de productie van stresshormonen komt op gang als het lichaam een noodsituatie signaleert, zodat we alert en snel op een dergelijke situatie kunnen reageren. Dit is een normale reactie. Maar soms blijft het lichaam deze hormonen produceren als de noodzaak allang voorbij is; de stressrespons blijft dan actief en is chronisch geworden.  Diverse organen en functies kunnen hierdoor verstoord of overbelast raken, waardoor fysieke-, emotionele- of mentale klachten ontstaan.

Training het Alexander Concept, een eenvoudig te leren oplossing 
Om  gezondheid terug te krijgen dient deze chronische stressrespons gestopt te worden. Dit lukt helaas niet via ons bewuste brein: positief denken, wilskracht of hard je best doen blijkt niet voldoende om verandering te bewerkstelligen. In de training leert men rechtstreekse signalen te sturen naar het onbewuste brein, waardoor de chronische stressrespons wel gestopt wordt. 

Door het stoppen van de chronische stressrespons, kunnen we uit deze vicieuze cirkel van klachten  stappen en start de weg naar herstel. Dankzij de neuroplasticiteit – het vermogen van de hersenen om nieuwe verbindingen aan te maken – is herstel wél mogelijk! Er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de trainer of een oud deelnemer.

Meer informatie is te vinden op www.anderleven.nl. Aanmelden graag via info@anderleven.nl

Datum: donderdag 24 november van 14.00-16.00 uur én donderdag 24 november van 19.00-21.00 uur 2016. Entree bedraagt € 5,00
Locatie: centrum Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam


Deel: ' Lezing in Rotterdam Herstel van chronische stress is wél mogelijk '
Lees ook