Ingezonden persbericht


LEZING: JEROEN BOSCH

Lezing door Kunsthistorica Margrith Barnhoorn in de Vrije Akademie Delft

op vrijdag 5 oktober 2001 van 20.00 tot 22.00 uur.

In Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en in het Noordbrabants Museum in s-Hertogenbosch zijn de komende maanden belangrijke tentoonstellingen over het werk en het leven van Jeroen Bosch te zien. Rotterdam toont een belangrijk deel van het oeuvre van Jeroen Bosch. De tentoonstelling in s-Hertogenbosch geeft meer inzicht in de tijd waarin Jeroen Bosch leefde en werkte. De tentoonstellingen samen geven een goed beeld van de schilder Jeroen Bosch.

Deze lezing gaat over de kunstenaar Jeroen Bosch, een schilder die letterlijk fantastische schilderijen maakt. Het gaat hierbij allereerst over zijn leven en zijn werk. Zijn werk was zo populair dat het al tijdens zijn leven, misschien nog wel ruikend naar verf, gekocht werd door de Spaanse koning. Daarnaast wordt verder ingegaan op de tijd waarin hij leefde. Hij is namelijk niet de enige die bizarre wezens en andere gedrochten schilderde. De roerige periode waarin hij leefde heeft ongetwijfeld invloed gehad op zijn werk.

Toegangskaarten voor deze lezing zijn verkrijgbaar bij de Vrije Akademie Delft, Westvest 9 en kosten ' 15,--. Voor meer informatie kunt u bellen met de receptie van de Vrije Akademie Delft, telefoon (015)2602840.

Op deze lezing zijn de Algemene Bepalingen van de Vrije Akademie Delft van toepassing.

Deel: ' Lezing over Jeroen Bosch in Delft '
Lees ook