Date: 04/01/1999 12:31 pm (Thursday) : Mieke Ham

LEZING PICASSO

De zesde lezing in een serie lezingen naar aanleiding van een actueel onderwerp.

Op vrijdag 9 april 1999 om 20.00 uur organiseert de Vrije Akademie Westvest, Westvest 9 in Delft, een lezing over Picasso. De lezing zal worden gegeven door Kunsthistorica Margrith Barnhoorn. Picasso wordt op dit moment in de Rotterdamse Kunsthal aangekondigd/gehuldigd als kunstenaar van de eeuw. Toegangskaarten tot de lezing kosten ƒ 15,-. Wat u tijdens deze tentoonstelling niet kunt zien, ziet/hoort u wel tijdens de lezing: Les demoiselles d* Avignon. Het wereldberoemde schilderij Guernica, een geschilderde aanklacht van Picasso, tegen het oorlogsgeweld.

In de lezing hoor je over de werkwijze van Picasso, aanvankelijk op een naturalistische wijze. Daarna gaat hij op zoek naar nieuwe manieren om de wereld weer te geven. Dit mondt uit in het kubisme waarin hij de wereld ontleedt en op een nieuwe manier samenstelt/hervormt.

Voor meer informatie kun je bellen met de receptie van de Vrije Akademie, Westvest 9, 2611 AX Delft, telefoon (015)2602840.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de Vrije Akademie Westvest, de heer H. van Leeuwen, telefoon (015)
2602840.

Zoekwoorden:

Deel: ' Lezing over Picasso Vrije Akademie Delft '
Lees ook