Lezing STOP stress en chronische vermoeidheid; herstel is mogelijk


AMSTERDAM, 20160512 -- Helga Verhoeven, directeur van Ander Leven, geeft op donderdag 26 mei in Centrum de Roos in Amsterdam een lezing over hoe chronische stress vermoeidheidsklachten en tal van andere klachten in stand houdt én hoe deze vicieuze cirkel doorbroken kan worden met de training Het Alexander Concept.

Langdurige stress, dé veroorzaker van veel emotionele en fysieke klachten. Chronische stress speelt een grote rol of is vaak de oorzaak bij uiteenlopende klachten als chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk, prikkelbare darm syndroom, angsten, slaapproblemen, faalangst, laag zelfbeeld, energiegebrek en eetstoornissen. Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek; de productie van stresshormonen komt op gang als het lichaam een noodsituatie signaleert, zodat je alert en snel op een dergelijke situatie kunt reageren. Dit is een normale reactie. Maar soms blijft het lichaam deze hormonen produceren als de noodzaak allang voorbij is. Diverse organen en functies kunnen hierdoor verstoord of overbelast raken.

Helga Verhoeven, oprichtster van Ander Leven, ervoer zelf aan den lijve wat vermoeidheid met een mens kan doen. Na 30 jaar chronisch vermoeid te zijn geweest, vond ze uiteindelijk de oplossing en herstelde snel. Ze ontwikkelde aan de hand van haar eigen proces een training die de onderliggende oorzaak van de symptomen blijvend aanpakt; het Alexander Concept. 

Het Alexander Concept, een eenvoudig te leren oplossing
Om de gezondheid te verbeteren dient de chronische stressrespons gestopt te worden. Dit lukt helaas niet met ons bewuste brein: positief denken, wilskracht of hard je best doen blijkt niet voldoende om verandering te bewerkstelligen. In de training leert men rechtstreekse signalen te sturen naar het onbewuste brein, waardoor de chronische stressrespons wel gestopt wordt.

Door het stoppen van de chronische stressrespons, is men in staat uit de vicieuze cirkel van uw klachten te stappen en begint men de weg van herstel. De neuroplasticiteit – het vermogen van de hersenen om nieuwe verbindingen aan te maken – zorgt ervoor dat snelle verandering mogelijk is. Door het consequent toepassen van het Alexander Concept maak je letterlijk nieuwe, behulpzame verbindingen in uw hersenen en worden deze verbindingen steeds versterkt.

Meer informatie is te vinden op www.anderleven.nl.
Contactpersoon: Helga Verhoeven 023-5479403

Datum & Locatie: donderdag 26 mei van 14.00 tot 16.00 uur. Entree bedraagt € 7,50. Centrum de Roos, P.C. Hooftstraat 183, Amsterdam. 


Deel: ' Lezing STOP stress en chronische vermoeidheid; herstel is mogelijk '
Lees ook