Libertarische Partij gokt met wietflyer op zwevende kiezer


DEN HAAG, 20120910 -- Het campagneteam van de Libertarische Partij bezoekt de laatste dagen voor de verkiezingen nog talloze coffeeshops. De partij pleit met deze marathonactie voor volledige vrijheid om drugs te gebruiken en te verhandelen. Een speciale wietflyer is in het leven geroepen om de honderdduizenden liefhebbers van hallucinogenen op het unieke standpunt van de LP te wijzen.

Wietflyer
Exacte cijfers zijn niet bekend, maar ongeveer een kwart van de bevolking zegt weleens softdrugs te hebben gebruikt (bron: RIVM). Het aantal regelmatige gebruikers loopt in de honderdduizenden. De liefhebberij van een enorme groep Nederlanders wordt dus in de criminele hoek geplaatst door de overheid. Op deze groep richt de Libertarische Partij zich in de laatste campagnedagen voor de verkiezingen. De Libertarische Partij gaat uit van de fundamentele vrijheid van het individu. Het vrij kunnen gebruiken en verhandelen van drugs is daar een logisch voortvloeisel uit. Met de speciaal ontwikkelde ‘wietflyer’ probeert de LP coffeeshopbezoekers als kiezers te overtuigen.

Hash bij de supermarkt?
Lijsttrekker Toine Manders van de LP:  ‘Veel mensen kijken raar aan tegen ons standpunt over drugs. Iedereen is er blijkbaar aan gewend dat de overheid voor de mensen bepaalt wat gezond is of niet. Libertariërs vinden dat iedereen dat voor zichzelf moet kunnen bepalen. Volgens onze visie zouden supermarkten inderdaad hash tussen het snoep bij de kassa’s mogen leggen. Maar dat is een karikatuur van ons standpunt. In de praktijk zullen waarschijnlijk alleen sommige avondwinkels dat doen. Eigen verantwoordelijkheid werkt beter dan een verbiedende overheid. Honderd maal beter, want vrijwel alle drugscriminaliteit zal erdoor verdwijnen.’

De Libertarische Partij doet mee aan de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen met de slogan ‘de overheid is het probleem, niet de oplossing’. De partij staat voor meer vrijheid, minder overheid, en minimale belastingen en regeldruk.


Deel: ' Libertarische Partij gokt met wietflyer op zwevende kiezer '
Lees ook