PERSBERICHT

Libertel hoofdsponsor van Nederlandse toerwagenkampioenschap

Zandvoort, 1 februari 1999. Libertel heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor verbonden aan het in Nederland toonaangevende toerwagenkampioenschap.
Onder de titel 'Libertel Dutch Touring Car Championship' worden dit jaar veertien races verreden meetellend voor het officiële Nederlandse toerwagenkampioenschap. Libertel is van mening dat het jonge imago, de snelheid, de voortschrijdende techniek en de vrijheid die de sport uitstraalt uitstekend passen bij het beeld dat Libertel neer wil zetten. Libertel was al subsponsor van dit kampioenschap maar wil meer betrokkenheid bij de Nederlandse autosport.

Van de veertien geplande wedstrijden worden er twaalf op het vernieuwde Circuit Park Zandvoort verreden. Met de baanlengte van 4300 meter zal 'Zandvoort' een nieuwe uitdaging worden voor alle rijders. Vooral de terugkeur van het fameuze 'Scheivlak" spreekt vele coureurs aan. De resterende twee races worden op het motorcircuit van Drenthe gehouden.

Voor wat het aantal deelnemers betreft kan nu al van een record gesproken worden. Hoewel de inschrijftermijn nog niet is gesloten hebben zich al 25 deelnemers aangemeld voor het Libertel Dutch Touring Car Championship 1999. Liefst zeven automerken zullen de strijd aanbinden. BMW, Mitsubishi, Renault, Opel en Suzuki zijn de bekende merken. Nieuwkomers dit jaar zijn Citroën en Honda. De verwachting is dat VW ook zal deelnemen.

Kalender Libertel Dutch Touring Car Championship 1999


5 april Paasraces, Zandvoort

24 mei Pinksterraces, Zandvoort

13 juni Trophy of the Dunes, Zandvoort

8 augustus Marlboro Masters, Zandvoort
15 augustus RSG Racing Days, Assen

5 september Int. Autoraces, Zandvoort
17 oktober Finaleraces, Zandvoort

06-54644347(Dirk Buwalda)

Deel: ' Libertel hoofdsponsor Nederlands toerwagenkampioenschap '
Lees ook