LIBERTEL

Persbericht

LIBERTEL START BUSINESS UNIT VOOR MOBIELE DATA-COMMUNICATIE

Maastricht, 13 januari 1999 - Libertel heeft de business unit Libertel Data opgericht. Libertel Data gaat producten en diensten ontwikkelen die inspelen op de toenemende behoefte van klanten om naast spraak, ook data-informatie te kunnen ontvangen en verzenden, onafhankelijk van plaats en tijdstip. Libertel ontwikkelde reeds eerder diensten en producten op het gebied van datacommunicatie, maar heeft besloten deze nu onder te brengen in de gespecialiseerde unit Libertel Data. Producten en diensten zullen zich in eerste instantie richten op de zakelijke markt, daarnaast ook op andere marktsegmenten. In de loop van dit jaar zullen nieuwe innovatieve data producten geïntroduceerd worden.

Met het kwalitatief beste GSM netwerk wil Libertel marktleider zijn in het ontwikkelen en op de markt brengen van innovaties op het gebied van spraak en datacommunicatie en combinaties daarvan. Op deze manier komt bijvoorbeeld het mobiel kantoor en het op afstand besturen van machines letterlijk binnen handbereik.

Reeds eerder door Libertel geïntroduceerde datadiensten zijn onder andere:

* Libertel Text Direct; het verzenden van korte tekstberichten vanaf de mobiele telefoon.

* Libertel Data & Fax; met mobiele telefoon en laptop faxen verzenden, e-mail lezen of internetten.

* Libertel Text Info; actuele informatie over bijvoorbeeld files, weer, beurskoersen etc. kan worden opgevraagd.
* Libertel Text e-mail: mobiel korte tekstberichten ontvangen en verzenden via internet.

* Libertel Corporate Text: tekstberichten in een keer versturen naar een groot aantal mobiele telefoons

* Libertel Faxservice: een antwoordapparaat voor faxen. Deze kunnen op elk gewenst tijdstip en plaats worden geprint op een fax in de buurt.

Voor de op- en uitbouw van de data-organisatie start Libertel deze week met landelijke wervingsactiviteiten. Dit jaar zullen zo’n 45 medewerkers worden gerecruiteerd. Naar verwachting zal Libertel Data binnen enkele jaren werk bieden aan ruim 200 medewerkers.

Libertel heeft zich gepositioneerd als trendsetter en mobiele telecommunicatie-specialist. Zij heeft de ambitie om binnen enkele jaren uit te groeien tot een vooraanstaand speler op het gebied van datacommunicatie in Nederland. Libertel vindt dat men overal ter wereld met iedereen moet kunnen communiceren; overal waar men zich bevindt de hele wereld naar je toehalen. Dat is de vrijheid die Libertel haar klanten wil bieden.

Libertel Groep heeft inmiddels meer dan 2100 medewerkers en ruim 1,2 miljoen klanten. Op 8 januari jl. verwelkomde Libertel de 500.000ste Libertel iZi gebruiker op haar netwerk.

Libertel Groep wordt gevormd door netwerk operator Libertel BV, Libertel Verkoop & Services BV en de eigen winkelketen Libertel City Point BV. De aandeelhouders zijn Vodafone Group (70%) en ING Groep (30%).

Zoekwoorden:

Deel: ' Libertel start business unit mobiele data-communicatie '
Lees ook