LICHT vormgevers koopt Karma Design


DONGEN, 20100223 -- Ter verstrekking van de marktpositie heeft LICHT vormgevers te Dongen op 19 februari 2010 de goodwill en de activiteiten van Karma Design te Breda overgenomen. Tevens is het voltallige personeel, met uitzondering van voormalig directeur Adry Geerts, bij LICHT vormgevers in dienst getreden.

Met het integreren van de productieactiviteiten van Karma Design in de organisatie van LICHT vormgevers wordt de marktpositie bij bestaande en nieuwe doelgroepen versterkt en uitgebouwd. De organisatie kan nog beter inspelen op de vraag naar productontwikkeling, het maken van prototypes en het produceren van concrete producten.

Door deze overname beschikt LICHT vormgevers over alle informatie van producten en gerealiseerde projecten, het alleenrecht op modellen en productnamen, waardoor in de toekomst de vertrouwde producten leverbaar blijven en een goede after sales service mogelijk is. Rob Oerlemans wordt de manager van het atelier van LICHT vormgevers.

In de afgelopen jaren is in de projectenmarkt de vraag naar maatwerk in lichtbeleving toegenomen. LICHT vormgevers is al jaren lang succesvol in het realiseren van kleine en grote lichtprojecten, waarbij maatwerk in lichtbeleving centraal staat. De kennis op het gebied van lichtvisies wordt daarbij gekoppeld aan het op maat ontwerpen en laten maken van concrete producten. Succesvolle projecten zijn onder andere de ontwerpen en realisatie van Stadhuis Vlissingen, Provinciehuis Overijssel, Hoofdkantoor Exact Software, Rechtbank Zwolle, Zwemparadijs Aquabad in Oberhausen, Showroom Nike in Hilversum, Boulevard Scheveningen, centrumgebied van Boxmeer en Soest.

Karma Design ondersteunde vooral architecten, musea en lichtontwerpers bij het vervaardigen van op maat producten. De productie vond plaats in eigen atelier. Voorbeelden van succesvolle projecten zijn het maken van de kroonluchters voor Koninklijk Theater Carr, displays voor Nike in heel Europa, vitrines en op maat verlichting voor de museale wereld, waaronder museum Boymans van Beuningen, Krller Mller Museum, Van Gogh Museum en Catharijneconvent te Utrecht, op maat verlichting voor bibliotheken, zoals die in Almere en Goes, en het maken van tafels van het nationale merk LABEL.
Na een overname van Karma Design in 2006 is de omzet echter zo sterk gedaald dat de organisatie niet meer levensvatbaar was.

LICHT vormgevers


Deel: ' LICHT vormgevers koopt Karma Design '
Lees ook