Heliview Marketingservices


heliview
Business-to-business information

Lichte daling gebruik detacheringbureaus in 2002

In 2002 schakelde 16% van de vestigingen minimaal éénmaal een detacheringbureau in. Dit blijkt uit een recente meting van de Arbeidsmarkt Monitor van het Bredase marktonderzoeksbureau Heliview B.V. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder ruim 800 vestigingen in Nederland.

In de periode 2000-2001 schakelde 17% van de vestigingen een detacheringbureau in. In 2002 is dit gebruik min of meer gelijk gebleven.

Gemiddeld werden er 4 werkplekken in 2002 ingevuld met detacheringkrachten en werden de detacheringkrachten voor ongeveer 8 maanden ingehuurd.

De meeste vestigingen die de in 2002 een detacheringbureau inschakelden kozen daarbij voor (Top)start en Randstad (Yacht).

Branche expertise van belang
Vestigingen die in 2002 een detacheringbureau hebben ingeschakeld hebben dit bureau vooral gekozen omdat het bureau gespecialiseerd is in hun branche (30%) of omdat men in het verleden goede ervaringen met het betreffende bureau heeft opgedaan(23%).

Redelijke kans op vast dienstverband
Circa 36% (tegenover 40% in 2001) van de vestigingen die in 2002 een detacheringbureau hebben ingeschakeld, heeft ten minste één detacheringkracht in vaste dienst genomen na afloop van de detacheringperiode.

Over Heliview

Heliview Marketingservice bv is een full-service marketingorganisatie, gespecialiseerd in de business-to-business-markt op het gebied van o.a. HRM, ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden. Sedert 1994 is Heliview actief in de HRM-markt. In deze markt worden diepgaande marktanalyses op het gebied van salarissen, fiscaal belonen, werving & selectie alsmede arbeidsvoorwaarden en arbozaken uitgevoerd en uitgegeven.

Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview onze producten kunt u contact opnemen met dhr. Thanassis Vassiliadis, tel.: 076-548 40 00. Ons e-mailadres is: info@heliview.nl

Deel: ' Lichte daling gebruik detacheringbureaus in 2002 '
Lees ook