Lichttherapie bij Bagels & Beans


Eerste en enige koffieketen wereldwijd met unieke persoonlijke service

NAARDEN, 20131025 -- Deze winter kunnen bezoekers van Bagels & Beans tijdens het nuttigen van koffie of een bagel gratis gebruik maken van de speciale Luminette lichttherapiebril. Het kwartiertje lichttherapie zorgt ervoor dat je met een goed humeur en vol nieuwe energie je (werk)dag kan vervolgen. Bagels & Beans is met 54 vestigingen de eerste en enige koffieketen wereldwijd die deze service in de donkere wintermaanden aanbiedt, in samenwerking met lichttherapiespecialist www.goodlite.nl

“Iedereen heeft baat bij lichttherapie”, volgens René van Klaveren van Goodlite.nl. Licht is nauw betrokken bij de aansturing van belangrijke lichaamsprocessen en gedragingen waaronder het slaap-waakritme, stemming en energiehuishouding. In de winter maakt het lichaam meer slaaphormoon aan, waardoor met name avondmensen moeite hebben met opstaan, moeilijk op gang komen, een grotere behoefte aan slaap hebben en ondanks voldoende uren slaap toch niet uitgerust wakker worden. Bij lichttherapie wordt de aanmaak van het slaaphormoon direct gestopt en wordt de aanmaak van lichaamsstoffen die je juist overdag nodig hebt om goed te kunnen functioneren gestimuleerd. Van Klaveren: “Je hoeft echt geen klinische winterdepressie te hebben om te profiteren van lichttherapie. Lichttherapie bij Bagels & Beans is niet bedoeld als vervanging van een medische behandeling, maar is vooral bedoeld als een prettige ‘verlichting’ van de winterdip en als bron van extra energie.”

“In landen als Noorwegen en Zweden is het al heel normaal dat lichttherapie wordt aangeboden in openbare gelegenheden om een tekort aan daglicht in de donkere wintermaanden aan te vullen,” aldus Ronald Bakker founder van Bagels & Beans. “We zijn zeer verheugd dat we in al onze vestigingen deze persoonlijke service kunnen bieden. Blije, opgewekte en energieke mensen, dat is ons doel!"

Over lichttherapie en de Luminette lichttherapiebril

In Nederland hebben meer dan 600.000 mensen jaarlijks last van een winterdepressie, terwijl het aantal mensen met een mildere ‘winterdip’ of ‘wintermoeheid’ nog vele malen groter is. Bij een winterdip heeft men niet zo zeer last van stemmingsproblemen, maar klaagt men vooral over (aanhoudende) vermoeidheid, verminderde energie, concentratieproblemen en een grote behoefte aan slaap. De klachten in de donkere wintermaanden worden veroorzaakt door het tekort aan licht, waardoor het bioritme van het lichaam wordt ontregeld en niet meer gelijk loopt met het natuurlijke ritme van de dag. Zo zal het lichaam ook overdag het slaaphormoon melatonine aan blijven maken, met o.a. (aanhoudende) vermoeidheidsklachten als gevolg. Door de aanmaak van het slaaphormoon wordt de aanmaak van lichaamsstoffen die je overdag juist nodig hebt om goed te kunnen presteren, zoals serotonine en cortisol, geremd. Lichttherapie gaat de klachten van een winterdepressie of winterdip op natuurlijke wijze tegen. Lichttherapie werkt via de ogen en herstelt het bioritme, waardoor het lichaam op de juiste tijden van de dag de juiste lichaamstoffen produceert. De effectiviteit van lichttherapie is duidelijk wetenschappelijk aangetoond. Lichttherapie wordt als eerste keuze behandeling aangeraden in officiële Nederlandse richtlijnen van artsen.

In tegenstelling tot de klassieke vorm van lichttherapie, waarbij je op korte afstand van een lichttherapielamp moet zitten, heeft de Luminette lichttherapiebril het voordeel dat de gebruikers hun volledige bewegingsvrijheid behouden. Door de toepassing van een speciaal holografisch vizier wordt  de meest optimale golflengte van licht - in de juiste hoeveelheid - afgegeven op het netvlies. Met een enkele sessie van 15 minuten kan al resultaat worden geboekt. Voor een optimaal effect dient de toepassing minimaal 5 dagen te worden herhaald.


Deel: ' Lichttherapie bij Bagels & Beans '
Lees ook